Halott nőt találtak a szombathelyi kilencemeletes mellett

Publikálás dátuma
2020.06.02. 08:45
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Az egyik emeleti oldalfolyosóról zuhant ki a 40-es éveiben járó nő.
Hajnali fél négykor földön fekvő holttestet találtak a szombathelyi Hunyadi út kilencemeletes épületénél, két szárny között - írja a Nyugat.hu.  Egy házban lakó férfi azt mondta, hogy rendőrök mentek fel a ház tetejére, így feltételezhető, hogy onnan történt a halálos zuhanás. Később viszont a portál megtudta, hogy nem a tetőről, hanem valamelyik emeleti oldalfolyosóról zuhant ki a 40-es éveiben járó nő. A holttestet a ház gondnoka találta meg 3:35-kor. Az elhunyt a ház második emeletén, de másik oldalon lakott. Azt egyelőre nem tudni, hogy öngyilkosság, baleset, vagy szándékos emberölés történt-e. Néhány napja egy férfi zuhant ki a negyedikről Szombathelyen, ő is meghalt a helyszínen. Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!  
Szerző

Előbb leérettségizik, majd munkát keres a frissen szabadult Kaiser Ede

Publikálás dátuma
2020.06.02. 08:19

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Biztonsági őr biztosan nem lesz.
Szüleihez vezetett a 18 év börtönbüntetés után hétfőn szabadult Kaiser Ede első útja, ahol édesanyja a kedvenc ételével várta ebédre. Szülei végig kitartottak mellette, rendszeresen látogatták a börtönben is - írja a Blikk.
– Biztos vagyok benne, hogy védencem teljesen leszámolt régi, bűnöző életvitelével. Szerencsére a rácsok mögött sem hagyta el magát, edzett, és amennyire tudott, egészségesen táplálkozott, tudatosan készült a szabad életre. A szabadulás után azt mondta nekem, hogy nagyon szeretne minél hamarabb munkát találni, de csakis olyat, ahol esélye sincs, hogy bárkivel konfliktusba keveredjen. Leszögezte, hogy például biztonsági őr biztosan nem lesz. A koronavírus miatt nem tudott leérettségizni, de ezt hamar pótolja, aztán irány a munkakeresés

– mondta a lapnak Kaiser ügyvédje, Dezső Antal

A védő elmondása szerint Kaiser az egyetlen ügyfele, akivel a börtönévek alatt is végig tartotta a kapcsolatot. Ő képviselte akkor is, amikor a bíróság kimondta, hogy Kaiser Ede követte el a nyolc emberéletet követelő móri vérengzést, illetve akkor is, amikor felmentették a bűncselekmény kapcsán. Más bűncselekmények – közöttük fegyveres rablás miatt - miatt azonban mégis rács mögött kellett maradnia. Kaiser Ede 25 millió forint kártérítést kért azért, mert tévesen ítélték el a gyilkosságért, de a Szegedi Törvényszék elutasította ezt.
Szerző

Nincs pardon: kilövik az emberekre és kutyákra támadó vaddisznókat

Publikálás dátuma
2020.06.02. 07:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Eredetileg csapdába akarták csalni az állatokat, de a két támadás után drasztikusabb megoldás jön.
– Hallottunk róla, hogy a vaddisznók bejárnak a városszéli kertekbe, de mi még soha nem találkoztunk velük – mondta a Blikknek Adrienn. – A püspökmajori lakótelep végén, az utolsó háztól alig 30 méterre jártunk, amikor leguggoltam, hogy befűzzem a cipőmet. Felnéztem, tőlem három méterre állt egy körülbelül 200 kilós vaddisznó. János és Brúnó pár lépéssel előbb járt, de a kutya megérezte a veszélyt. Előbb rámorgott a dúvadra, s amikor az megindult felém, Brunó nekirohant és elkapta az orrát. Az anyakoca a viadal végén bemenekült a sűrűbe, de a kutya is megsérült. Egy nappal korábban Kerepesen egy édesanyát, a gyermekét és a velük sétáló kutyát is vaddisznó támadta meg. Bár az az eset is szerencsésen végződött, Gyuricza László, Kerepes polgármestere úgy döntött, nem vállalja a további kockázatot. – Nem várom meg, amíg tragédia történik. Eddig altatóval akartuk elfogni a csapdába került vaddisznókat, azonban a történtek után nem teketóriázunk, kilőjük őket – üzente videójában a helyieknek és az állatvédőknek a polgármester.
Szerző