Tesztnek véli a Tankcsapda az együttesre szabott jogalkotással engedélyezett autós koncerteket

Publikálás dátuma
2020.06.02. 20:09

Fotó: Youtube
A zenészek szerint ők sosem voltak és nem is lesznek fideszesek, és maguk is meglepődtek a gyors ügyintézésen. Az operatív törzs mindenkit biztatott.
Megszólalt a Tankcsapda együttes az autós koncertjeik körül kialakult botrányról; a zenészek  saját YouTube-csatornájukon igyekeztek megértetni, hogy miért is tarthattak a hétvégén ők ilyen előadásokat egy azóta hatályát is vesztett jogszabály alapján – vette észre a „Tank TV” különkiadását a 24.hu. A zenekar tagjai felháborodtak az őket a közösségi oldalakon ért „támadások, rosszindulatú cikkek, kommentek” miatt.  A Facebook-ra is feltett videóban elmondták: az autós koncertek ötlete tőlük jött, ők ezt átadták a menedzsmentnek, onnan a szponzorokhoz, így a Molhoz, és a szervező ügynökséghez került. Ecsetelték, hogy a javaslat rengeteg ember kezén átment, mire végül megszületett a döntés, ami őket magukat is meglepte. Arról, hogy más együttesek, énekesek, így például a Nox egykori énekesnője, Péter-Szabó Szilvia miért nem tarthattak ilyen koncerteket, a rockzenészek azzal magyarázták:
ilyen koncertet nem lehetett szervezni a járványügyi szabályok miatt, és a Tankcsapdának is csak tesztjelleggel engedélyezték a bulikat, hogy kiderüljön, meg lehet-e csinálni, működik-e ez a koncepció.

– Bármennyire is sokan így képzelik, de nem az történt, hogy a zenekar valamelyik tagja felhívta a miniszterelnököt, aki aztán némi sopánkodás közepette azonnal intézkedik – magyarázkodtak a közösségi oldalakon csak Lex Tankcsapdaként is emlegetett szabályozással kapcsolatban.    Az autós könnyűzenei koncertek megtartásáról szóló 248/2020. (V. 28.) Korm. rendelet május 29-én lépett hatályba és 31-én hatályát is vesztette. Pont a Tankcsapda által tartott két koncertet követően. A jogszabályban nincs szó semmilyen kísérletről vagy tesztről, sőt a Tankcsapdáról sem. Az előírást a koronavírus-járványban hozott korlátozások feloldását követő újabb enyhítésként jelentették be az operatív törzs május 29-i tájékoztatóján. Ott Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa ismertette, hogy a Magyar Közlönyben megjelentek az új járványügyi kormányrendeletek.
„Elhárult minden akadály azelőtt, hogy autós könnyűzenei koncerteket tarthassanak országszerte”

– emelte ki Kiss Róbert.

Arról is szó esik a videóban, hogy a zenekar három tagja nem kért gázsit az autós koncertekért, csak a technikai személyzetet fizették ki, mert ők most a járvány miatt alig tudnak pénzt keresni.     – Ha nekünk valaki segített, azt megköszönjük neki, és nagyon hálásak vagyunk, és hangsúlyozom, ha ez éppen egy baloldali párt vezetése alatt történt volna, akkor nekik köszönnénk meg, így egy jobboldali pártnak köszönjük meg. Minket az érdekel, hogy összehozzuk az embereket  – mondta a videóban Sidlovics Gábor, a debreceni zenekar gitárosa. Fejes Tamás dobos hozzátette:    
„A Tankcsapda zenekar sose volt fideszes, és nem is lesz fideszes, ezt tudja a debreceni városvezetés is”

Szerző
Frissítve: 2020.06.02. 21:03

Megáll egy percre a fővárosi tömegközlekedés csütörtökön

Publikálás dátuma
2020.06.02. 19:43

Fotó: Béres Márton / Népszava
Karácsony Gergely korábban arra kérte Budapest lakosságát, hogy a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor álljon meg mindenki egy percre, hogy „közösen emlékezzünk Trianonra”.
Megáll egy percre a közösségi közlekedés a trianoni békediktátum 100 éves évfordulóján – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel. A közleményben felidézték: Karácsony Gergely főpolgármester korábban arra kérte a főváros lakosságát, hogy a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor álljon meg mindenki egy percre, hogy „közösen emlékezzünk Trianonra”. Ebben az időpontban az utasok egy egyperces megemlékezést hallgathatnak, amelynek idejére leállnak a közösségi közlekedési járművek. A BKK azt írta, hogy aki csütörtök délután akár a közösségi közlekedés járataival, akár autóval utazik Budapesten, számítson egy rövid idejű torlódásra, és a társaság javasolta, hogy utazás idejét ennek megfelelően tervezzék meg. 
Szerző

Kiadták a riasztást – Heves zivatar és viharos szél jöhet szerdán

Publikálás dátuma
2020.06.02. 18:20
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű, északkeleten kissé hűvösebb lehet.
Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a Dunántúlon kevesebb, keletebbre sok napsütés várható. Délelőttől több helyen képződnek záporok, a Dunántúlon heves zivatar is lehet. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, de intenzív csapadékhullás idején lehetnek erős vagy viharos szélrohamok is.
A zivatarok veszélye miatt Baranya, FejérGyőr-Moson-SopronKomárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, a fővárosban és Pest, valamint Bács-Kiskun megyében pedig elsőfokú riasztás lesz érvényben. A zivatarokat nemcsak erős szél, hanem kisebb méretű jég is kísérheti.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, az északi völgyekben lesz a leghidegebb, a Dunántúlon a legenyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet.
Szerző