tenisz;Magyar Tenisz Szövetség;

Botrány a teniszszövetségben: mindenki megúszhatja a felelősségre vonást

Egyre több jel utal arra, hogy a kormány elnökjelöltje Lázár János lesz, ám a nemdohányzók érdekeit képviselő miniszteri biztos eddig nem jelentette be kandidálását.

Előfordulhat, hogy nem lesz felelősségre vonás a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) csődközeli állapotáért. Szűcs Lajos, az MTSZ fideszes parlamenti képviselő elnöke április 20-án 3,5 milliárd forint extra forrást kért az Emmi-től a szervezet konszolidációjára. Az MTSZ jelenleg az alkalmazottak bérét sem tudja kifizetni. A Pesti Hírlap úgy értesült, hogy bár folynak vizsgálatok, amelyek a jelenlegi elnök és a korábbi főtitkár, Richter Attila felelősségét próbálják meg kideríteni a kialakult helyzetért, a Fidesz úgy véli, a párt akkor tud arcvesztés nélkül kijönni ebből a történetből, ha elmarad a felelősségre vonás.

Egyre több jel utal arra, hogy a kormány elnökjelöltje Lázár János lesz, ám a nemdohányzók érdekeit képviselő miniszteri biztos eddig nem jelentette be kandidálását. 

Az egyetlen hivatalos jelölt a szakmai vonalat képviselő Bardóczky Kornél, a korábbi Davis Kupa-játékos ezekben a napokban a tagszervezeteket látogatja meg és igyekszik megszerezni a támogatásukat.

A tisztújító közgyűlés időpontja június 12., bár vannak többen, akik a folyamatosan zajló háttér-egyeztetések során ennek elhalasztását szorgalmazzák. Amíg a jelenlegi elnök, akinek a vezetése alatt kialakult a mostani állapot nem mond le, addig nem lehet pályázni a pozícióra. A tisztújító közgyűlésen - ahol elnökségi tagokat is kell választani - az MTSZ alapszabálya szerint csak azok indulhatnak harcba a tisztségekért, akik pályázatukat legkésőbb pénteken leadják a jelölő bizottságnál.