Tankcsapda;koncertek;koronavírus;

Ha a Tankcsapdának bevált, másnak is menni fog: engedélyezik az autós koncerteket

Az első ilyen engedélyt mintha centire pontosan a népszerű rockegyüttes fellépéseire szabták volna ki. Orbán Viktor most másoknak is zöld utat adott.

Újabb autós koncertek megrendezését teszi lehetővé egy új kormányrendelet, amely csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben - írja a hvg.hu. 

Az Orbán Viktor által jóváhagyott 259/2020 (VI/4) rendelet kitér rá, hogy az elmúlt hétvégén megrendezett koncertek - amelyek tulajdonképpen a Tankcsapda két fellépését jelentik - biztonsági és járványügyi tapasztalatai is pozitívak voltak.

A közönség jól fogadta az autós koncerteket, és igény merült fel, hogy újabbakat tartsanak. Ezért a rendelet életbe lépésétől, azaz péntektől újabb ilyen jellegű eseményeket lehet majd megtartani. A koncertek feltételeit a szervezők határozzák meg, a résztvevőknek pedig a személygépkocsiban kell tartózkodniuk az esemény alatt a rendelet szerint.

A hírportál felidézi, hogy a múlt hétvégén egyedül a Tankcsapda zenekar tarthatott autós koncertet, két ilyen fellépés is volt, Debrecenben, illetve Székesfehérváron. A NOX énekesnője, Péter Szabó Szilvia is zenélt volna, de neki erre nem volt lehetősége. A Tankcsapda később egy 40 perces videóban magyarázkodott, ebben azt is kifejtették, hogy ők nem politizálnak, nem tartják magukat fideszes zenekarnak, és Gyurcsány Ferencnek is megköszönték volna a lehetőséget.