Budapest;közlekedés;2-es villamos;

Útlezárások Budapesten: szombattól rövidített úton jár a 2-es villamos

A BKK egy új villamosvágány építése miatt megváltoztatja a 2-es villamos útvonalának hosszát.

A 2-es villamos szombaton és vasárnap a Jászai Mari tér és a Boráros tér között, hétfőtől pedig a Jászai Mari tér és a Haller utca/Soroksári út között közlekedik, onnan nem megy tovább a Közvágóhíd végállomásig – derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

A Soroksári úton a 23-as buszcsalád járataival, vagy az 54-es és az 55-ös busszal lehet majd utazni.

A változásokra az építkezés miatt lesz szükség, ami a Soroksári út, a Haller utca és a Dandár utca csomópontját érinti. A többi között lezárják a Dandár utcai, villamossínt keresztező útátjárót, megszűnik a kihajtási lehetőség a Lechner Ödön fasorról a Soroksári út és a Dandár utca felé. Több helyen útszűkületre kell számítani, a Haller utcából a Soroksári útra csak egy sávon lehet majd kanyarodni.

A Soroksári út továbbra is kétszer két sávon lesz járható, a városhatár felől pedig továbbra sem lehet jobbra kis ívben a Haller utcába befordulni - írták.

Emlékeztettek: a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolatnak köszönhetően közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöhet létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. Az új vágányon közlekedő villamosjárattal a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lesz elérhető a többi között a belváros is. 

Az új vágánykapcsolat kiépítésére a fővárosi önkormányzat 1,8 milliárd forintos forrást biztosít - olvasható a közleményben.