Előfizetés

Vagy nem szeretnek minket, vagy nem tudják kimutatni - újabb kormányzati meglepetés Budapestnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.11. 10:05

12 milliárdot vonna el a fővárostól a kabinet.
Tegnap este is kaptak a budapestiek egy meglepetést a kormánypárti képviselőktől, írja Facebook-posztjában Karácsony Gergely.
Az idei költségvetéshez tervezett kormánypárti bizottsági módosító már idén elvenne majd 12 milliárdot a várostól. Ezt fejelnék meg jövőre a még súlyosabb sarccal, a Budapest-adóval. Az idei váratlan megszorítás nagyságrendileg a Lánchídra félretett pénznek felel meg... A kormánynak Budapesthez és a budapestiekhez való viszonyához, ironizál a főpolgármester, talán az Alfonzónak tulajdonított anekdota illik, aki, miután a munkaszolgálatban puskatussal ütötte a kápó, állítólag annyit mondott: ezek vagy nem szeretnek minket, vagy csak nem tudják kimutatni.

Újabb 12 embernél mutatták ki a koronavírust, és meghalt két beteg

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.11. 09:16

Fotó: koronavirus.gov.hu
Kedden még három új esetről számoltak be.
Újabb 12 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4039 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így már 553-n haltak meg a fertőzés következtében - írja a kormányzati tájékoztató oldal. Pár napja az új, igazolt esetek száma némileg ismét növekszik, mivel kedden három, szerdán pedig tíz új beteget regisztráltak. 2391-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1095 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Kórházban 321 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Ismét felhívták a figyelmet arra, hogy a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el, ezért továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.  

Nekiugrott Kovács Zoltán az Európai Bizottság alelnökének, mert az fake news-nak nevezte a fake news-t

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.11. 09:10

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Ja, és persze: Soros, Soros, Soros, Soros, és még egyszer ugyanő.
Vera Jourová, a bizottság alelnöke "fake newsnak" nevezte a kormány által indított nemzeti konzultáció egyik kérdését, és persze nincs igaza, deklarálta Kovács Zoltán. Elékeztetőül: tegnap, ahogy azt a Népszava megírtaaz Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke cáfolta, hogy Brüsszel az alkotmány megváltoztatására akarja kényszeríteni Magyarországot azért, hogy fogadjon be migránsokat. Ezt a magyar kormány tényként állítja a legfrissebb nemzeti konzultáció egyik kérdésében. Mindenesetre a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár válaszposztjában attól tartózkodik, hogy leírja: Brüsszel igenis az Alaptörvény megváltoztatására tör. Ehelyett arra szorítkozik, hogy az Európai Bizottság mindent megtesz azért, hogy a magyar kormány ne tudjon fellépni a migráció jelentette fenyegetéssel szemben. De a fideszes politikus szerint ez nem csoda, hiszen az EU-ban mindenki Soros György zsebében van, nyilvánvalóan Vera Jourová is az ő embere.