Előfizetés

Meghalt Dobos László, Karcag polgármestere

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.13. 21:30

Fotó: Shutterstock
Elhunyt Dobos László, Karcag polgármestere szombaton – közölte a település önkormányzatának honlapja.
A közlemény szerint a Fidesz-KDNP-s polgármester súlyos betegség követében hunyt el életének hatvanharmadik évében. Dobos Lászlót az önkormányzat saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek – írták.

Zivatar, felhőszakadás és nagyon erős UV-sugárzás is várható vasárnap

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.13. 20:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egész országra figyelmeztetést adtak ki.
Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar és felhőszakadás veszélye miatt vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint a késő délelőtti, déli óráktól kezdődően lehet zivatarok kialakulására számítani, és villámlás, esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. A figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,9-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható a Dunántúlon.

A Semmelweis Egyetem kórházaiban továbbra is látogatási tilalom van

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.13. 20:09
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rektori utasítás visszavonásig érvényes.
Továbbra is érvényes a Semmelweis Egyetem valamennyi betegellátó intézményét érintő látogatási tilalom – jelentette be az egyetem honlapján.
„Súlyos-kritikus állapotú, nem a COVID-19 fertőzés miatt, hosszú ideje az egyetemen fekvő beteg esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat, alkalmanként 1-1 hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására”

– olvasható a közleményben.

A rektori utasítás visszavonásig érvényes.   Müller Cecília országos tisztifőorvos péntektől feloldotta a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalmat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szombaton pedig közölte, hogy a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon. Látogatni csak egészséges ember mehet, maszkot kell viselnie, és csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat. A hozzátartozónak biztosítani kell a szappanos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés lehetőségét. (Az Index nyomán.)