Előfizetés

Pulóvere miatt megölte munkatársát egy férfi Csolnokon

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.06.24. 13:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy régészeti feltáráson a későbbi áldozat felvette ismerőse pulóverét, aki emiatt azt követelte tőle, hogy vegyen neki egy ugyanilyen ruhadarabot, vagy fizessen neki 26 ezer forintot.
A Tatabányai Törvényszék első fokon tíz és fél év börtönbüntetésre ítélt egy férfit - aki egy pulóver elvétele miatt, kábítószer hatása alatt - leszúrta munkatársát Csolnokon - közölte a törvényszék sajtótitkára szerdán az MTI-vel. Sós Réka tájékoztatása szerint 2018 szeptemberében egy régészeti feltáráson a későbbi áldozat felvette ismerőse pulóverét, aki emiatt azt követelte tőle, hogy vegyen neki egy ugyanilyen ruhadarabot, vagy fizessen neki 26 ezer forintot. Ezután néhány napig nem ment dolgozni, így a férfi úgy vélte, munkatársa nem akarja rendezni a vitát. Később Csolnokon egy kocsma előtt találkoztak, és a férfi ököllel arcon ütötte munkatárást, aki a földre esett. Miközben a jelenlévők sikertelenül próbálták szétválasztani a két embert, a támadó egy késsel nagy erővel mellkason szúrta a sértettet, aki azonnal életét vesztette. Többen is megpróbálták visszatartani az elkövetőt, de ő elmenekült a helyszínről még a rendőrök kiérkezése előtt. A vizsgálat kiderítette, hogy a konfliktust megelőzően a férfi kábítószert fogyasztott. Az emberölés bűntette és a fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt kiszabott ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért. 
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Bejelentette egy pécsváradi férfi, hogy megölte a feleségét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.24. 11:32
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
Az asszony elájult, mert férje fojtogatta, de a mentők később szerencsére stabilizálták állapotát.
Egy pécsváradi férfi bejelentette a rendőrségen 2020. június 24-én reggel, hogy megölte a feleségét - írja a police.hu. A helyszínre érkező rendőrök az elsődleges információk alapján megállapították, hogy a férfi összeveszett feleségével, amely odáig fajult, hogy fojtogatni kezdte a nőt. Az asszony emiatt elvesztette az eszméletét. A mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a nő állapotát, ezután kórházba szállították. A rendőrök a helyszínen elfogták a férfit, majd előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A helyszíni szemle és a körülmények tisztázása jelenleg is folyamatban van. A rendőrség emberölés kísérlete miatt indított büntetőeljárást.