Öt embert vittek szén-monoxid mérgezéssel kórházba Budapesten

Publikálás dátuma
2020.06.28. 20:31
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Öt helyszínre riasztották a tűzoltókat vasárnap CO-szivárgás miatt, három lakáshoz a mentőket is kellett hívni.
Egymást érték vasárnap a szén-monoxid szivárgás miatti bejelentések a fővárosi katasztrófavédelemnél. Mint honlapjukon olvasható, délelőtt egy XIII. kerületi lakásban szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő berendezés a Radnóti Miklós utcában. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt. Nem sokkal 12 óra után a VIII. kerületi Víg utca egyik társasházi lakásában is megszólalt a szén-monoxid-érzékelő. Személyi sérülés itt sem történt, köszönhetően a berendezés helyes jelzésének. Nem volt ilyen szerencsés kimenetelű egy XI. kerületi Budafoki úti társasházban történt eset, ahol szintén a jelző hangos figyelmeztetése miatt kértek tűzoltói segítséget. A rajok több lakásban is méréseket végeztek. A mentők egy embert kórházba szállítottak mérgezés gyanújával.
A kora esti órákban a VIII. kerület Kiss József utcai társasházához riasztották a fővárosi tűzoltókat, miután az egyik ingatlanból a mentők egy embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállítottak.  A helyszínre riasztott Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata további két embert vizsgált meg a társasházban. Mindkét embert kórházba kellett szállítani megfigyelésre. A XI. kerületi Irinyi József utcai társasházi lakásban is megszólalt a szén-monoxid-érzékelő. Innen a mentők egy embert szállítottak kórházba megfigyelésre. A fővárosi tűzoltók mindegyik esetben ki tudták mutatni a mérges gáz jelenlétét a lakások levegőjében. Az egységek a gázszolgáltató szakembereit kérték a helyszínre, akik mindenhol kizárták a gázkészülékeket a fogyasztási rendszerből.
Szerző

Gránáttal a kézben korzózott egy strandoló Velencén

Publikálás dátuma
2020.06.28. 19:17
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fürdőző még a strandon találta az aknavető gránátot, amit egy zebra mellett hagyott.
 Korzó strandján egy fürdőző talált egy (feltehetően második világháborús) gránátot. A gránátot a Tópart utcai zebránál tette le, és értesítette a rendőrséget. Ezért a Tópart utca a további intézkedésekig le van zárva – írta vasárnap hivatalos Facebook-oldalán a velencei önkormányzat. Bejegyzésüket a 24.hu szúrta ki.
A hír felélénkítette  a kommentelőket; valaki azzal viccelődött, hogy legalább lesz hely a strandon – mások azon szörnyülködtek, hogy egyáltalán hozzányúlt a szerkezethez. Nekik adott igazat Markovics Zita, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szóvivője is. Mint a Népszavának elmondta, a kérdéses gránát egy II. világháborús, olasz gyártmányú, 80 milliméteres aknavető gránát volt – kilőtt állapotban, gyújtószerkezettel együtt.
Nagyon is reális volt a veszélye tehát annak, hogy gránátot megmozdító strandoló és a közvetlen környezetében lévők is felrobbanhattak volna.

A szerkezetet fél hét körül szállították el a helyszínről a tűzszerészek, addig rendőrök biztosították a terepet.
Szerző

Megöltek egy 78 éves férfit Kőbányán

Publikálás dátuma
2020.06.28. 16:22

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy 42 éves férfit a helyszínen elfogtak, elszámoltatása folyamatban van.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2020. június 28-án 13 óra 35 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapest X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor utca egyik lakásában egy idős férfit bántalmaztak - írja a police.hu.  A mentőszolgálat munkatársai a 78 éves férfi életét már nem tudták megmenteni. A kiérkező rendőrök a feltételezett elkövetőt, egy 42 éves férfit a helyszínen elfogták, elszámoltatása folyamatban van.   
Szerző
Frissítve: 2020.06.28. 18:24