Előfizetés

Látogató előtt végzett gondozójával egy szibériai tigris a zürichi állatkertben

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.05. 15:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az Irina nevű tigris halálos sebeket ejtett a nőn, akin a mentők sem tudtak segíteni.
Halálos tigristámadás ért egy állatgondozót a zürichi állatkertben. Az 55 éves nőt a szibériai tigrisek ketrecében marta halálra az egyik példány. Az állatgondozót szombaton kora délután egy látogató szeme láttára támadta meg egy tigris. A szemtanú riasztotta a személyzetet, amely a gondozónő segítségére sietett. Az Irina nevű tigris azonban addigra már halálos sebeket ejtett a nőn, akin a mentők sem tudtak segíteni. A zürichi rendőrség szóvivője elmondta, hogy vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, miért volt a gondozónő a tigrisketrecben akkor, amikor a vadállat is bent tartózkodott. A tigris 2015-ben született a dániai Odense állatkertjében, és egy éve érkezett a zürichi állatkertbe. Az állatkert igazgatója, Severin Dressen, aki együttérzését fejezte ki az elhunyt hozzátartozóival, és elmondta, hogy a gondozónő régóta dolgozott náluk. Mint hozzátette: a tragédia szemtanúinak és az elhunyt kollégáinak pszichológiai támogatást nyújtanak. A koronavírus-járvány után csak éppen a közelmúltban újra megnyílt állatkert a haláleset miatt vasárnap ismét zárva maradt. 

Gyilkosság Gerasdorfban: terrorizmus miatt nyomoznak az osztrák hatóságok

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.05. 15:08

Fotó: MATTHIAS LAUBER / AFP
A feltételezett elkövetőt autós üldözés után Linzben fogták el.
Terrorizmus miatt indított vizsgálatot az osztrák Alkotmányvédelmi és Terrorizmuselhárító Hivatal vasárnap, miután egy orosz állampolgárságú férfi szombat este a nyílt utcán agyonlőtt egy másik Oroszországból származó férfit Gerasdorfban, Bécstől nem messze. A feltételezett elkövetőt autós üldözés után Linzben fogták el. A gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert, de az osztrák hatóságok nem zárják ki, hogy politikai gyilkosság történt. Az áldozat orosz állampolgár, de az orosz sajtó szerint egy 43 éves csecsen nemzetiségű férfiról van szó, aki korábban többször élesen bírálta Ramzan Kadirov csecsen elnököt, aki több mint 10 éve irányítja az Oroszországi Föderációhoz tartozó Csecsenföldet, és bírálói szerint semmibe veszi az emberi jogokat, klánként és korrupt módon irányítja országát. 

Továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.05. 13:08

Fotó: GENYA SAVILOV / AFP
Az elmúlt napban 823 új fertőzéses esetet regisztráltak és 22 újabb haláleset történt - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által vasárnap közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.
Az új esetekkel együtt az eddig azonosított fertőzöttek száma elérte a 48 ezer 500-at, a halálos áldozatoké pedig 1249-re emelkedett, míg eddig 21 ezer 376-an gyógyultak meg, közülük előző nap csak 221-en. Az aktív betegek száma 25 ezer 875-re nőtt. Százezer lakosra számítva a legtöbb aktív beteg jelenleg az ország nyugati részében, a romániai határnál lévő Csernyivci megyében (294,7), valamint Lviv (204,9) és Voliny (178) megyében van. Kórházi ápolásra 4073-an szorulnak, közülük 105-en vannak lélegeztetőgépen. Előző nap ismét az ország legfertőzöttebb régiójában, a nyugat-ukrajnai Lvivben jegyezték fel a legtöbb új fertőzöttet, 138-at, a második legtöbbet pedig Kárpátalján, 107-et. A napi új betegek számát tekintve ezúttal a harmadik helyre a kelet-ukrajnai Donyeck megye került 81 esettel, a negyedik az ország második legfertőzöttebb területe, a főváros, Kijev 78-cal. Lviv megyében az azonosított fertőzöttek száma 6197-re nőtt, az elhunytaké három újabb halálos áldozattal 162, míg eddig 890-en gyógyultak meg. Kárpátalján előző nap hatan haltak bele a betegségbe. Velük együtt a halálos áldozatok száma elérte a 108-at a megyében, a regisztrált fertőzötteké 3321-et, míg eddig 1001 beteg győzte le a kórt. A járvány kezdete óta eddig már 6990 egészségügyi alkalmazottnál diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, közülük még csak 4356-an gyógyultak meg. Előző nap 11 825 laboratóriumi, úgynevezett PCR-tesztet végeztek el az országban, a járvány kitörése óta pedig 715 ezer 770-et, továbbá 265 ezer 991 antitestszűrést.