Előfizetés

Veiszer Alinda felmondott az ATV-nél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.20. 12:16

Fotó: Népszava
A műsorvezető április óta vezette a csatorna reggeli műsorát.
„Életemben először felmondtam. Hirtelen döntés, hosszú érési fázis után. Nem mindenhova passzol az ember (...) Nagyon izgalmas kaland volt, sok tanulsággal” – írta a műsorvezető hétfő délelőtt a Facebook-oldalán
„Nagyon köszönöm a lehetőséget az ATV-nek, hogy kipróbálhattam magam a reggeli páros műsorvezetésben, de ebben a formában nem éreztem magaménak” – idézi a csatorna honlapja Veiszer Alindát, aki április óta volt a reggel látható, Start egyik műsorvezetője. Az ATV köszöni az újságíró munkáját és további sok sikert kíván neki.

Hódmezővásárhely egykori népszerű polgármesterének a fia vádlott a hekkerügyben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.20. 12:15
Márki-Zay Péter polgármester számolt be a vádemelésről
Vádlott lett a helyi vagyonkezelő volt vezetője, ifjabb Rapcsák András. Büntetőeljárás zajlik a városháza elleni tavaly őszi kibertámadás miatt.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt ifjabb Rapcsák András ellen a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt ért hekkertámadások ügyében – írja az Index. A portál a Hódpress nevű helyi híroldal és Márki-Zay Péter polgármester vasárnap esti Facebook-videója alapján számolt be a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt. (HVSZ) korábbi vezetője ügyének fejleményeiről.  A Csongrád-Csanád megyei város független, ellenzéki támogatottságú vezetője a felvételen bemutatta az ügyészség tájékoztató levelét. Ifjabb Rapcsák András a rendszerváltástól több mint egy évtizeden át vezető néhai KDNP-s Rapcsák András fia. Az ifjabb Rapcsák vezette HVSZ-t még tavaly ősszel vádolta meg Márki-Zay Péter azzal, hogy a cég egyik gépéről hekkertámadás érte a polgármesteri hivatalt. Ezt a vádat a HVSZ és a társaság akkori vezetője is tagadja. A jelenlegi városvezető által most bemutatott dokumentum szerint ifjabb Rapcsákot információs rendszer és adat megsértésével megalapozottan vádolják.

Hat új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.20. 08:50

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4339 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3232-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 511 fő – közölték hétfőn a kormányzati tájékoztató oldalon. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, és a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 5710-en vannak hatósági házi karanténban, és 310 070 mintavétel történt eddig. „A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 5710 embernél van érvényben. A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást” – írták. Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (2013) és Pest megyében (657) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308) és Zala (262) megye. A legkevesebb fertőzött Tolna (13), Békés (15), Jász-Nagykun-Szolnok (18) és Vas (19) megyében van Magyarországon. 

Már 14,5 milliónál a koronavírus-fertőzöttek száma a világon

A világon 14 457 916 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 605 205, a gyógyultaké pedig 8 123 869 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint. A Worldometers összesítése alapján már 14 646 707 a fertőzöttek száma, és 608 978 ember vesztette életét a járvány következtében. Egy nappal korábban még 14 288 689 fertőzöttet tartottak nyilván a Johns Hopkins Egyetem összesítésében, a halálos áldozatok száma 601 549, a gyógyultaké pedig 7 997 870 volt. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.