Előfizetés

Meghosszabbították a két komáromi férfi letartóztatását, akik a gyanú szerint halálra verték a lakótársukat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 10:34
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A gyanúsítottak továbbra is tagadják bűnösségüket.
Továbbra is tagadja a bűnösségét az a két férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy június 17-én a késő esti órákban halálra verték az alkalmai ismerősüket – közölte a 24.hu megkeresésére Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. Hozzátette, hogy a Tatabányai Járásbíróság egyetértett a főügyészség indítványával, és három hónappal meghosszabbította a gyanúsítottak letartóztatását. A portál felidézi: a két negyven körüli férfiszívességi lakásfelhasználóként lakott az őket befogadó sértettnél. Egyik este addig verték ittasan a jótevőjüket, amíg a többszörös törések és a kialakult belső vérzések miatt a férfi életét vesztette. Kiderült, hogy mindkét férfi volt már büntetve korábban, megélhetést biztosító jövedelemmel pedig egyikük sem rendelkezik. Mivel esetükben komolyan tartani lehet attól, hogy újabb szabadságvesztéssel járó bűncselekményt követnének el, vagy megpróbálnának elrejtőzni a hatóságok elől, ezért az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően meghosszabbította a letartóztatásukat. 

Holttestet találtak hajnalban Szombathelyen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 10:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.
Egy férfi holttestét találták meg csütörtök hajnalban Szombathelyen, a Rohonci út egyik háza előtt, a Bolyai János udvara felől – írja egy olvasói levél alapján a Nyugat.hu. A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lapnak azt írta, hogy közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az esetet.

„Kincskeresésre” indult egy fiatal pár a Velencei-tavon, a vízirendőrök mentették ki őket (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 09:11

Fotó: Magyar Rendőrség / Facebook
Egy nádas terület mellett ragadtak a SUP-jukon, ahonnan az erős széltől nem tudtak kievezni.
Kedden éppen a Velencei-tavon forgattat a vízirendőrök, amikor éles riasztást kaptak: egy fiatal pár órákkal korábban kincskeresésre indult, de a kellemes nyári programból veszélyes játék lett. Egy nádas terület mellett ragadtak a SUP-jukon, ahonnan az erős széltől nem tudtak kievezni – közölte a rendőrség a Facebook-oldalán. „Bár a kincset nem találták meg, de kollégáink őket igen, és szerencsére nagyobb bajuk sem lett” – írták, és egy videót is közzétettek a történtekről.