Előfizetés

Kokaint és heroint próbált egy férfi a gyomrában Magyarországra csempészni (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 08:34

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook
A pénzügyőrök gyanút fogtak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és CT-vizsgálatot végeztettek.
Csaknem egy kilogrammnyi kábítószert próbált becsempészni Magyarországra egy utas a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint a nigériai férfi több mint 810 gramm kokaint és 66 gramm heroint próbált a saját testében átcsempészni Magyarországon, de a pénzügyőrök gyanút fogtak a férfi viselkedése miatt, ezért CT-vizsgálatot végeztettek. Az utas Madridból érkezett a zöld folyosón keresztül. A pénzügyőrök igazoltatták, majd átvizsgálták a csomagját és a ruháját. Bár ekkor még kábítószergyanús anyagot nem találtak, a Semmelweis Egyetemen végzett CT-vizsgálaton a röntgen kimutatta, hogy nagyjából félszáz idegen test található az utas gyomrában. A kapszulák tartalmán kábítószertesztet végeztek, ami kimutatta a kokaint és a heroint. Az utas ellen a pénzügyőrök feljelentést tettek a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozóinál kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.  

Lövöldözésig fajult egy vita Érden, egy ember meghalt és többen megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.31. 05:57

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy 50 éves férfi életét vesztette.
A rendőrség közleménye szerint csütörtök este, 20 óra körül Érden, az Iparos úton két több fős társaság összeszólalkozott. A vita tettlegességig fajult, egy 50 éves férfi meghalt, több sérültet a mentők kórházba vittek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megkezdték a körülmények tisztázását.
Az Origo azt írja, egy érdi benzinkúton esett egymásnak két társaság, kések, és pisztolyok is előkerültek. Úgy tudják, négy ember sérült meg, egyiküket kritikus állapotban kórházba szállították, de ott meghalt.

Szitává lőttek egy robbanásveszélyes gázpalackot a pécsi mesterlövészek (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 17:43
Mesterlövészek hatástalanítják a pécsi garázstűzben felhevült palackot
Fotó: police.hu
Tíz lövés szelídítette meg a garázstűzben felhevült tartályt.
Lángoló garázshoz riasztották a tűzoltókat szerda este Pécsett, a Bolgár közben. A szakemberek megfékezték a tüzet, azonban az ingatlanban egy átforrósodott acetilén-gázpalackot is találtak, ezért rendőrségi mesterlövész segítségét is kérték.
A „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály mesterlövészei több lövéssel lőtték ki a palackot, amelynek során sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett – írja a police.hu., Mint a rendőrségi videón és a mellékelt képeken is látható, a palackot legalább tíz találat érte, a rendőrség lövészei pedig egy orosz gyártmányú Dragunov-puskával semlegesítették a robbanásveszélyes tartályt.