Előfizetés
Fotó: Béres Márton / Népszava

Szörfösök vették birtokba a Duna fővárosi szakaszát (fotók)

Magyarországon a SUP-olás (állószörf vagy állva evezés) szinte bármilyen vízfelületen űzhető. A Balaton, a Velencei-tó, a bányatavak és folyóink is számtalan evezési lehetőséget kínálnak kisebb-nagyobb túrákra. Egyetlen hely van az országban, ami kivételt képez a szabad SUP-olás alól: a Duna fővárosi szakasza. Az V. Budapest Sup Fesztivál a ritka alkalmak egyike amikor állószörffel itt is végig lehet evezni. Szombaton a résztvevők elszörfözhettek a Római parttól egészen a Kopaszi-gátig és útközben páratlan szemszögből csodálhatták meg a város mindkét oldalát.

Szerző

Megosztás
Frissítve: 2020.08.09. 16:11
Fotó: TAUSEEF MUSTAFA / AFP

Iskola a felhők között - egy év után újra tanulhatnak a kasmíri gyerekek

2019 augusztusában visszavonta Kasmír különleges, autonóm státuszát az indiai kormány. Ezzel egyidőben kijárási tilalmat vezettek be, bezártak az iskolák, közintézmények, útzárakat helyztek el és sokáig blokkolták a mobil- és internethálózatot is, majd jött a koronavírus miatti lezárás. A 14 milliós lakosságú régiót Pakisztán és India is magának követelte, majd évekig tartó háborúskodás után az Indiához csatlakozás ellentételezéseként kapta az alkotmányban is rögzített autonómiát. A diákok nagy része nem tudott részt venni a később beinduló digitális távoktatásban ezért külön engedéllyel, csak szabadtéren és sok helyen maszkban engedélyezték a tanítás újraindítását.

Szerző

Megosztás
Fotó: AFP

Megsemmisült épületek, gomolygó füst és kiégett kocsik Bejrútban – Képek a robbanás helyszínéről

Kedd este robbanás történt Libanon fővárosában, Bejrútban. A libanoni vöröskereszt információi szerint a halálos áldozatok száma meghaladja a százat, és több mint négyezren sérültek meg. A detonáció következtében több bejrúti városnegyedben keletkeztek károk, a lökéshullámban épületek és gépkocsik tucatjai semmisültek meg, egyes házaknak csak a homlokzata omlott le.

Szerző

Megosztás