Előfizetés

A sínek közé szorult egy férfi talicskája, most egy év szabadságvesztés fenyegeti

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.27. 11:18
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az érkező vonat vezetőjének 114 km/h sebességről kellett fékeznie.
A Pécsi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel vádolta meg azt a férfit, akinek talicskája a sínek közé szorult, és ez fékezésre kényszerítette az érkező vonatot– írja az ügyészség. A vádirat szerint a férfi Pécs határában a vasúti síneken tolt egy talicskát, aminek kereke figyelmetlenségből beszorult a sín talapzatába. 
A vádlott nem tudta kiszabadítani a talicskát, ezért az egy–két percen belül érkező vonat mozdonya nekiütközött és lelökte azt a vasúti pályáról.

A férfinak sikerült félreugrania a vasúti szerelvény elől. A vádirat szerint a férfi veszélyeztette a vonat vezetőjének és utasainak életét, testi épségét, mivel a mozdonyvezetőnek 114 km/h sebességről kellett fékeznie. A férfi cselekménye közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétségnek minősül, amiért egy év szabadságvesztés szabható ki.

Mellkason szúrta alvó ismerősét László

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.27. 07:33

Fotó: police.hu
Majd azt állította, hogy egy ismeretlen férfi volt az elkövető, aki a támadás után elfutott.
Egy járókelő tett bejelentést 2020. augusztus 26-án hajnali 4 óra 30 perckor, hogy egy Kámfor utcai használaton kívüli gyárépületben mellkason szúrtak egy férfit – írja a police.hu. Amikor a rendőrök kiértek a helyszínre ott találták a sértettet és még egy férfit. 
A sértett annyit még el tudott mondani a rendőröknek, hogy már aludt, amikor valaki mellkason szúrta.

A mentők a férfit életveszélyes sérüléssel vitték kórházba.  A helyszínen lévő 45 éves E. László először azt mondta a nyomozóknak, hogy egy ismeretlen férfi megtámadta őt és ismerősét, majd elfutott. E. László azonban többször ellentmondásba keveredett. A nyomozók kiderítették, hogy nem volt harmadik ember a helyszínen a bűncselekmény elkövetésekor, a gyanú szerint az 54 éves alvó férfit E. László szúrta mellkason. A 45 éves férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, előállították, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Amikor E. Lászlót szembesítették a beszerzett bizonyítékokkal, bevallotta a bűncselekmény elkövetését. Elmondása szerint egy korábbi sérelem miatt szúrta meg ismerősét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlet bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást a 45 éves budapesti férfi ellen.

Autópályán tolató sofőr okozott hármas karambolt az M7-esen, hat ember megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.26. 18:31

Fotó: police.hu
Az autós a manőver során a járművét részben a külső forgalmi sávba kormányozta, amit a mögötte szabályosan, de gyorsforgalmi utakat jellemző nagy sebességgel közlekedő két autóvezető is későn észlelt.
Összeütközött három autó szerda hajnalban, 5 óra körül az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonvilágos térségében. A rendőrség közleménye szerint a helyszíni szemle adatai alapján túlhaladt eredeti útvonalának lehajtóján egy 62 éves balatonendrédi lakos, aki járművét a leállósávon hátramenetbe kapcsolva próbálta meg korrigálni a tévesztést. A manőver során az autót részben a külső forgalmi sávba kormányozta, amit a mögötte szabályosan, de gyorsforgalmi utakat jellemző nagy sebességgel közlekedő két autóvezető is későn észlelt, így már nem tudták elkerülni az ütközést. A tiltott manőver miatt hat ember megsérült.