Előfizetés
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava

Bondoró olyan, akár gyerekkorunk falunapjai, csak sokkal jobb

Kapolcs klegfiatalabb fesztiválja, a Bondoró Utcaszínház Fesztivál idén nyárindító helyett nyárbúcsúztató családi program lett. Aki már járt a Művészetek Völgyén, az el tudja képzelni, hogy milyen a hangulat a Balaton-felvidéki faluban ilyenkor, ám a nagymultú völgyfesztivállal ellentétben ennek pont az adta a báját, hogy nem volt tömeg, tényleg mindenki odaért minden programra. A kapolcsi béke-szigeten lehetett nagyokat nevetni, mezítláb szaladni a fűben, fahalakat horgászni, élvezni a nyár utolsónak vélt napsugarait, és egy kicsit szabadnak lenni, életkortól függetlenül.

Szerző

Megosztás
Frissítve: 2020.08.31. 12:47
Goldi Kegyetlen Koppány a Pannon-tenger kalóza című kosztümös, kortárs cirkuszi műsorával
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Laura letarolta Louisianát

240 kilométeres széllökésekkel érte el az Egyesült Államokat a pusztító hurrikán és átvágtatott Louisiana államon, ahol eddig hatan vesztették életüket. Félmillió háztartás maradt áram nélkül, házakat döntött romba és Lake Charles-ban egy vegyi üzem is kigyulladt. Laura péntekre trópusi viharrá csendesedett és északi irányba, Arkansas felé halad tovább.

Szerző

Megosztás
Fotó: BEHROUZ MEHRI / AFP

Így lesz művészet az élő aranyhal

A japán Hidetomo Kimura akváriumok kiskereskedelmével kezdte karrierjét, ami egy idő múlva szenvedélyévé vált. 2007-ben Art Aquarium címmel kiállítást rendezett az általa megálmodott művészi tartályokból, ami évről évre turisták tízezreit vonzó időszaki kiállítássá nőtte ki magát. Az idei rendezvényre már a 21. század vizualizációs formáit is beveti és az állatvédők tiltakozására reagálva halbarát akváriumokat használ. Kár, hogy az aranyhalaktól senki nem tudja megkérdezni, jól érzik-e magukat.

Szerző

Megosztás
Brilliant goldfish illuminated
Fotó: Miho Ikeya / AFP