Előfizetés

Több kilométeres torlódás az M5-ösön, forgalomkorlátozás az M7-es autópályán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.01. 07:45
Illusztráció: Shutterstock
Mindkét autópályán baleset történt.
Két autópályán is torlódásra kell számítani, miután az M5-ös és az M7-es autópályán is baleset történt kedd reggel. A rendőrség közleménye szerint az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Ócsa térségében 2020. szeptember 5-én kora reggel egy kisbusz és egy személygépjármű összeütközött. 
A baleset következtében többen megsérültek.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére megváltozott forgalmi renddel kell számolni. A külső pályatestet a rendőrök lezárták, jelenleg több kilométeres a feltorlódott kocsisor. A rendőrség azt kérte, hogy lehetőség szerint az autósok kerüljék el a helyszínt. Közúti közlekedési baleset történt 2020. szeptember 1-jén 6 óra 50 perc körül az M7-es autópálya 50-es kilométerénél, Pákozd térségében is. A főváros felé vezető oldalon egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A balesetben érintett gépjármű a belső forgalmi sávot foglalja el, a helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani.

Drótba gabalyodott dámszarvast mentettek Budakeszinél (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.31. 12:02

Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Miután levágták az agancsára tekeredett drótot, a fiatal bika elszaladt.
Tűzoltók és erdészek mentették meg azt a fiatal, életveszélyben lévő dámvad hímet, amelynek agancsára több méter vadháló drótfonat tekeredett a Budakeszi és Telki közötti erdőben Az állat tehetetlenül vergődött a drót fogságában, amikor rátaláltak a szakemberek. 
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint azért volt szükség a fővárosi tűzoltók segítségére, hogy a nagy bikát több markos kéz tudja lefogni. A videóra is vett mentőakció során a szakemberek óvatosan közelítették meg a viaskodásban már kimerült vadat, majd az agancsát leszorítva levágták a koronájára tekeredett, több méter drótot. A néhány perces művelet után a fiatal dámszarvas sérülések nélkül elszaladt a helyszínről. 

Rendőrök mentettek ki egy férfit a Dunából

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.31. 10:50
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A zavart férfit a mentők kórházba szállították.
A Margitszigeten láttak el kerékpáros járőrszolgálatot a rendőrök 2020. augusztus 30-án. A Margit híd alatt lévő parkban 19 óra 10 perc körül segítséget kértek tőlük az ott lévő emberek, mert egy férfit láttak bemenni a vízbe - írja a police.hu. Kolumbán László Roland r. törzsőrmester és Marton Adrián r. főtörzsőrmester nyomban utána mentek és a partra húzták a zavart férfit, akit a mentők kórházba vittek.