Előfizetés

Két hatalmas óriáskígyó zuhant a konyhába a plafonról Ausztráliában

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.01. 14:25

Fotó: Michel & Christine Denis-Huot / AFP/Biosphoto
Feltehetően egy nőstényért harcoltak.
Két egymással harcoló hatalmas óriáskígyó zuhant le egy ausztrál otthonban a konyha mennyezetéről - írta a The Guardian online kiadása.
Az együtt több mint 20 kilogramm súlyú, 2,5 és 2,8 méter hosszú állatok a plafont átszakítva zuhantak le a padlóra, majd tovább tekergőztek egymáson, végül besiklottak hálószobába és a nappaliba.

A nyugdíjas David Tait értesítette Steven Brown kígyóbefogót. A szakértő szerint az állatok hímek és úgy tűnik, egy nőstényért harcoltak. 
A nőstényt nem találták meg, így félő, hogy még mindig a házban van valahol.

A brisbane-i Északi Kígyóbefogók szervezete szerint az állatok a McDowell szőnyegmintás pitonok (Morelia spilota mcdowelli) fajba tartoznak. Steven Brown azt nyilatkozta a Today show-nak, hogy a két kígyó az egyik legnagyobb, amit eddig látott. A ház tulajdonosa elmondta, hogy mivel sok a bozót a környéken, ezért gyakran látnak kígyókat a ház körül, de ilyen nagyokat még ő sem látott soha. 

Gyászos rekord, egy nap alatt hatvan koronavírusos beteg halt meg Romániában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.01. 14:14

Fotó: DANIEL MIHAILESCU / AFP
A napi román fertőzésszám kisebb az átlagosnál, de soha ennyien még nem vesztették életüket a járványban.
Romániában az utóbbi két hét átlagánál valamivel kevesebb, 1053 koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, ugyanakkor minden korábbinál több, 60 fertőzött halt meg az utóbbi 24 órában – idézi az MTI a stratégiai kommunikációs törzs keddi bejelentését. Ismét negatív rekordot döntött - 522-re emelkedett - az intenzív terápiára szoruló súlyos betegek száma, miközben a kórházakban kezelt koronavírus-fertőzöttek száma csaknem 300-zal 7164-re csökkent.
Romániában a járvány kezdete óta 88 593 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük 38 454-et nyilvánítottak - két negatív teszt után - gyógyultnak. Az országban 3681 koronavírusos beteg vesztette életét.

Kedden hatályba lépett a színházak, mozik, koncerttermek és könyvtárak részleges megnyitását lehetővé tevő kormányhatározat. A kulturális intézmények a férőhelyek legfeljebb 50 százalékát használhatják. Szintén keddtől engedélyezik Romániában a vendéglátóhelyek beltéri részeinek megnyitását. Az asztaloknál legfeljebb hatan ülhetnek, és az asztalokat legalább kétméteres távolságra kell elhelyezni egymástól. A kulturális intézményeket és a vendéglőket csak azokon a településeken nyithatják meg, ahol a koronavírus-fertőzöttek száma nem haladta meg a lakosság 1,5 ezrelékét az utóbbi két hétben. 

Egyedül indult átúszni a La Manche-csatornát, nyolc órán át keresték

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.01. 12:38
Dover fehér sziklái
Fotó: RIEGER Bertrand / AFP/hemis.fr
Kihűlt, elfáradt, de amúgy jól volt, amikor megtalálták.
Nyolcórás keresés után találtak meg a férfit, aki egyedül akarta átúszni Doverből indulva Calais felé a La Manche-csatornát – írta a BBC hírportálja. 
A parti őrséget az úszó egy barátja értesítette hétfőn. A valamivel dél után kezdődött mentőakcióban egy helikoptert és mentőhajókat vetettek be. A közeli vizeken hajózókat is megkérték, hogy segítsenek a keresésben. 
A férfit végül röviddel este nyolc óra előtt, mintegy 500 méterre Dover partjaitól egy vízi jármű vette észre. A mentőhajóba emelt úszó kihűlt, elfáradt, de egyébként jól volt – közölte a parti őrség szóvivője.