Előfizetés

Látogatási és kijárási tilalmat rendelt el az újbudai idősotthonban a polgármester

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.03. 17:54

Fotó: Google Street View
Az intézménybe kizárólag a folyamatos ellátáshoz szükséges dolgozók, külsős karbantartók léphetnek be fokozott óvintézkedések mellett.
Az Újbudai Idősek Házának bezárásáról döntött a XI. kerület polgármestere – közölte az Újbudai Polgármesteri Hivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A koronavírus-járvány országos és helyi terjedésének megakadályozása és a megbetegedések számának gyors növekedése miatt László Imre polgármester szeptember 4-től, péntektől elrendelte az idősotthon bezárását, ami a gyakorlatban látogatási és kijárási tilalmat jelent. Az intézménybe kizárólag a folyamatos ellátáshoz szükséges dolgozók, külsős karbantartók léphetnek be fokozott óvintézkedések mellett, megfelelő védőöltözet viselésével. Hozzátették, hogy a tilalom nem vonatkozik azokra, akiknek felvételi eljárása már megkezdődött. Augusztusban négy fővárosi fenntartású idősek otthonában is szigorításokat vezettek be, így augusztus 19-től látogatási és kijárási tilalom van érvényben a Pesti Úti Idősek Otthonában is.

Ötezren tovább sztrájkolnak

G.E.
Publikálás dátuma
2020.09.03. 17:54

Fotó: Népszava
Pénteken a munkaidő végéig folytatódik az önkormányzati dolgozók háromnapos sztrájkja, amihez több mint ötezer köztisztviselő csatlakozott országszerte.
File Beáta, a megmozdulást szervező Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete önkormányzati tagozatának vezetője a Népszavának elmondta, az alapszervezetek kérték, hogy ne egynapos, hanem hosszabb sztrájkot tartsanak, aminek követelései jobban eljutnak a közvéleményhez. Oroszlányban például, ahol jegyzőként dolgozik, szerdán és pénteken csak a halaszthatatlan lakossági ügyeket intézik, csütörtökön pedig apparátusi értekezleten már a jövő évi költségvetési lehetőségekről kezdtek gondolkodni. Legfőbb követelésük a 13 éve változatlan 38 650 forintos illetményalap 60 ezer forintra emelése és a bértábla átalakítása, mert ma a nyugdíj előtt álló tisztviselők bére hosszú évekre befagy, ha elérték a legmagasabb kategóriát. File Beáta szerint erről és sok más önkormányzati reformlépésről rég készen vannak a javaslatok a Belügyminisztériumban, csak a politikai döntés hiányzik, hogy a parlament elé vigyék őket. A köztisztviselők azért harcolnak, hogy ez megtörténjen. 

Szigorít a járványügyi intézkedéseken Miskolc

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.03. 16:21
Áprilisban hőkamerával vizsgálták a kórházba érkezőket
Fotó: Vajda János / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Miskolc önkormányzata a területileg illetékes járványügyi hatósággal egyeztetve péntektől kijárási és látogatási tilalmat léptet életbe a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény által fenntartott három idősotthonban és három gondozóházban - tájékoztatott a polgármesteri hivatal.
A közlemény szerint további szigorítások bevezetését is szükségesnek tartják, így hétfőtől az önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. ügyfélszolgálatain az eddigi kötelező maszkviselés és kézfertőtlenítés mellett minden esetben lázmérés is lesz. A Búza téri és a Vasgyári piacon, valamint a város által működtetett őstermelői piacokon is fokozott óvintézkedéseket vezetnek be, péntektől kötelező a maszkviselés. Úgyszintén kötelező a maszkot felvenni az autóbuszokon és a villamosokon.