munkaerő;szálloda;önkormányzati segély;

Szállodai dolgozók tízezrei válhatnak nagyon gyorsan munkanélkülivé

És ha a kormány nem nyúl a zsebébe, újraindulni sem tudnak a fővárosi szállodák.

Szeptember és az október a két legerősebb hónap a budapesti szállodaiparban, a határzár miatt viszont úgy tűnik, a hotelek elveszítették azt a 20 százalék körüli foglalást is, ami arra azért elegendő lett volna, hogy szállodák, ha csökkentett fizetéssel is, de meg tudják tartani dolgozóikat, panaszolta az ATV Start című műsorában Flesch Tamás.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a legtöbb hotel bezárni kényszerül (ennek ellenére még kell egy minimális személyzet). Például az általa üzemeltetett budapesti szállodák közül a nyár folyamán egy volt nyitva, a terv az volt, hogy szeptember 1-től startol a többi, de ez nem fog megtörténni.

Flesch egy megoldás lát: ha a kormány segít -- ez többek között azért fontos, mert ha a kabinet nem lép, hónapok múlva nem lesz munkaerő, így nem tudnak újraindulni a szállodák.  Az elnök úgy számol, megint több tízezer ember kerülhet utcára, és nem csak Budapesten, hanem vidéken is.

A szállodaipar dolgozói bíznak a kormányzati segítségben, ugyanakkor a közösségi médiában többen, azok közül, akik elvesztették a munkájukat, elgondolkoztak azon, hogy egy békés demonstráció keretein belül akarják megmutatni a kormánynak, hogy muszáj, hogy tegyenek valamit.