Előfizetés

Késelésbe torkollott a vita Ludányhalászon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.08. 08:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 24 éves férfit a rendőrök a bejelentést követően 20 percen belül elfogták.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 24 éves ludányhalászi lakos ellen - írja a police.hu. A gyanúsított 2020. szeptember 7-én 15 óra 30 perc körül az egyik ludányhalászi ingatlanban hangos szóváltást követően megfenyegette férfi ismerősét, majd egy késsel, több alkalommal megszúrta vitapartnerét. A sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett. A 24 éves férfit a rendőrök a bejelentést követően 20 percen belül elfogták, a Szécsényi Rendőrkapitányság épületébe előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nyomozók a napokban előerjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

Tragédia Szegeden, útra futó kisgyereket gázolt el egy teherautó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.07. 17:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Csillag téren történt a baleset, az áldozat életét már nem lehetett megmenteni.
Halálos kimenetelű gázoláshoz riasztották hétfőn délután a szegedi rendőröket. A baleset valamivel három óra után a Budapesti körúton, a Csillag téri körforgalomnál történt: egy teherautó eddig tisztázatlan körülmények közt elütött egy útra kiszaladó kisgyermeket. 
A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle idejére a rendőrök a balesettel érintett útszakaszt lezárták, a Budapesti körút felé haladó forgalmat a környező utcákba, utakra terelik.
A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit, és kéri az arra haladók fokozott figyelmét és türelmét (police.hu). 

Mezőn hagyta papucsát a jászsági krumplitolvaj, könnyű dolga volt a rendőröknek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.07. 17:28
Ezt a papucsot találták
Fotó: police.hu
Mint ha csak egy vígjátékban lenne.
Amatőr hibát vétett egy krumplitolvaj, amely elvezette hozzá az egyenruhásokat. A rendőrség tájékoztatása szerint egy akkor ismeretlen személy ment be egy körbekerített jászladányi mezőgazdasági területre, majd a földből több kilogramm burgonyát ásott fel és tulajdonított el 2020. július 10. napját követően. A nyomozók a helyszíni szemle során – vélhetően az elkövető által a krumpliföldön hagyott –
egy pár papucsot rögzítettek.

A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételeit elemezve megállapították, hogy egy általuk jól ismert helyi lakos mezítláb, megpakolt táskával halad ismerősével Jászladány belterületén a bűncselekmény elkövetésének időpontját követően. Az egyenruhások elfogták és előállították a 24 éves feltételezett elkövetőt a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol 2020. szeptember 4-én gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt elmondta, hogy a burgonyát saját fogyasztásra vitte el, továbbá az utcán találkozott az egyik ismerősével, ő segített neki cipelni a krumplival teli táskákat.
Itt távozott a gyanúsított.
Fotó: police.hu
A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.