oktatás;gyerekek;tanulás;koronavírus;

2020-09-08 15:12:42

Pedagóguskar: Akár egy iskola teljes tanári karán végigsöpörhet a koronavírus

És akkor egyik pillanatról a másikra át kell állni a digitális oktatásra.

Hatékonyabbnak tartja a tantermi oktatást a digitálisnál a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Horváth Péter az Inforádiónak azt mondta, a tanárok a magas rizikófaktorú csoportba tartoznak, mivel sok diákkal találkoznak. Ez bizonyos esetekben a 200-300 tanulót is lehet. Tudható az is, hogy többen az idősebb korosztályhoz tartoznak, és sokan túl vannak már az 50., de akár a 60. életévükön is.

Horváth Péter attól tart,

és akkor egyik pillanatról a másikra át kell állni a digitális oktatásra. Ha ez megtörténik, akkor az a legkisebb korosztálynak okoz gondot, mivel nem minden szülő tudja megoldani a gyerekek otthonmaradását. biztosra vehető, hogy komoly mértékben nőnének a különbségek, amelyek egyébként is az egyik legnagyobb problémát okozzák a hazai oktatási rendszernek. Éppen ezért a teljes digitális átállás helyett valamilyen vegyes rendszert tudna elképzelni, amennyiben erre az egészségügyi helyzet lehetőséget nyújt - vélekedett a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

A Népszava már többször beszámolt arról, hogy

A helyzetet bonyolítja, hogy az Emmi, illetve a szakképző iskolákért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ajánlásai sincsenek összhangban: például míg az ITM lehetőséget ad arra, hogy egy-egy szakképző intézmény vezetése saját hatáskörben döntsön a digitális oktatásra való részleges átállásról, az Emmi alá tartozó iskolák esetében csak az operatív törzs dönthet erről.