harc;Orbán Viktor;CÖF;Menczer Tamás;

Tényleg minden nap és minden percben katonásdit játszanak az Orbán-kormány tagjai és beosztottai

Menczer Tamás külügyi államtitkár a CÖF rendezvényén védte a sereget, harcolt az ellenzéki „hálózattal”, és követelt tiszteletet - ami szerinte „jár”.

„Harcban állunk, és valahogy ez a harc nem akar véget érni. (..) Azt szeretném kérni, hogy mindennap tartsanak ki ezekben a harcokban, amiket vívunk, mert 2022-ig mindennap szükség lesz az önök munkájára, támogatására és szeretetére” – idézte szerdán a 444.hu Menczer Tamást. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára még szeptember 3-án buzdította így a Civil Összefogás Fórum tagjait.

A kormánypártokat támogató, és a nagy állami vállalatoktól százmilliós nagyságrendű támogatásokat kapó szervezet múlt csütörtöki beszélgetős estjéről utólag részletesen beszámoló portál írásából kiderült, hogy eredetileg Szijjártó Péter lett volna a vendég. A főnökét helyettesítő Menczer egyébként világos, magyarázatot adott arra, hogy a kormány tagjai miért viselkednek és beszélnek folyamatosan úgy, mintha katonák lennének:

„Egy bölcs ember, Orbán Viktornak hívják, azt mondta egyszer, hogy 2022-ig mindennap van egy harc, amit meg kell nyerni, és a nap végén számot kell vetni, hogy a mai napon győztünk vagy vesztettünk. És ha több napon győztünk, mint ahányat elveszítünk, akkor 2022-ben is tudunk majd győzni, ami a mi célunk.”

A koronavírus elleni harccal kapcsolatos lélegeztetőgép-beszerzések, a megvett 16 ezer berendezés ügyében ugyanakkor az államtitkár a mundér védelmére kényszerült:

„Tudom, hogy hallják itt-ott, hogy túl sokat vettünk, miért vettünk annyit, túl drága, hogy nem is kellett volna ennyi. Utólag mindenki olyan okos, tudják? Elképesztő megvilágosodás van, akkor senki nem szólt, akkor mindenki lapított.”

A portál azonban megjegyezte, hogy a beszerzéseket a nyilvánosság kizárásával bonyolították. A fórumon egyébként az is kiderült, hogy az Adrián eredetileg titkosan luxusjachton nyaraló Szijjártó Péter is védelmére szorul. Így:

„És egyébként pedig gumicsónakos bevetési egységek állnak készen, meg nem tudom én, hogy kicsodák, akik profi fényképezőgéppel, technikával, emberrel, minden fajta közlekedési eszközzel el vannak látva. (..) Nyilvánvalóan ezeket finanszírozzák, ezeket megszervezik, ezek hálózatban vannak.”

A 444.hu beszámolójából kiderült, hogy mi is a Szijjártó-féle diplomácia fő csapásiránya, amit az egykori sportriporter, Menczer Tamás közvetített: 

„Mindenkinek megadjuk a tiszteletet, nekünk az alapállásunk, a testtartásunk az, hogy mindenki felé tisztelettel vagyunk. Mi mindenkinek a tiszteletet megadva, de mi a történelmünk, az eredményeink és egyáltalán a múltunkból és a jelenünkből fakadó tiszteletet, azt a tiszteletet, amit a magyar embereknek jár és országnak jár, azt mindenkitől megköveteljük.