Előfizetés

Simonka szerint papírgalacsinokat dobáltak portréjára az ügyészségen és arra fogadtak, ki fogja őt először levadászni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.09. 11:53

Fotó: Béres Márton / Népszava
Az, aki egy fideszest le tud vadászni, biztosan első lesz az elsők között - véli a kormánypárti képviselő.
Hosszas, már-már szinte baráti interjút közöl a Pestisrácok nevű fideszes revolverblog Simonka Györggyel. A politikust bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és vesztegetéssel vádolja az ügyészség. Ebben többek között egy igen érdekes okfejtéssel áll elő, milyen magasabb érdekek állhatnak az ellene folyó eljárás mögött. "A törvények megkerülésével próbáltak engem olyan helyzetbe hozni, hogy végül trófeaként akasszák fel a fejemet az irodájuk falára. Mindezt azért, hogy kapjanak még egy csillagot, még magasabb rangba tudjanak kerülni." - mondja az ügyészekről. 
Ezek az emberek mérlegelik, mi történik egy esetleges kormányváltás után és "akkor az, aki egy fideszest le tud vadászni, biztosan első lesz az elsők között."

Majd egy elsőre hihetetlen történetet is közöl: "olyan információm is van, hogy kitették az arcképemet a KNYF falára, majd papírgalacsinnal dobálták és fogadásokat kötöttek, hogy ki fogja az én fejemet eltalálni, ki lesz az az ügyész, aki az én fejemet le fogja vadászni. " Ráadásul szerinte a házkutatást vezető ügyész közölte, nem barátja a neki és kijelentette, azt szeretné, ha húsz évet ülne.   Az ellen indított eljárást törvénytelennek tartja, szerinte egy kitalált koncepció mentén zajlik az eljárás.  A Pestisrácok megkereste a Legfőbb Ügyészséget is Simonka György szavai kapcsán. A szervezet szóvivője, Fazekas Géza azt közölte,  "a bíróság a megtartott előkészítő ülésen a vádiratot törvényesnek találta. A vádat előkészítő ügyészek közül az ügyészségről „senkit nem rúgtak ki”, az ügy miatt senkinek nem szűnt meg az állása."
A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

A járvány miatt még jobban félünk a fogorvosoktól, akik így tönkre is mehetnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.09. 11:53

Fotó: Népszava
Százezrek ellátása már most is veszélybe került - a MOK a tavaszi átalányfinanszírozás visszaállítását szorgalmazza.
Nagy bajba kerülhetnek a fogorvosok a járvány második hulláma alatt – írja a Világgazdaság írására hivatkozva a hvg.hu. A lap szerint a koronavírus újbóli terjedése miatt megint egyre kevesebben akarnak fogorvoshoz menni. Nagy Ákos, Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke a lapnak elmondta, komoly pénzügyi gondokat okozhat az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak, ha marad a teljesítményalapú finanszírozás.  Az egészségbiztosító szeptember elejétől tért vissza erre a finanszírozási rendszerre, de a fogorvosok többsége szerint fenn kellene tartani az átalányfinanszírozást. A fogászatok kihasználtsága júliusban 33, júniusban pedig 53 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban.  Az eddigi adatok szerint szeptember elején újabb kilenc államilag finanszírozott fogászati praxis szűnt meg, így a 2800-ból már 300 betöltetlen. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 850 ezer ember fogorvosi ellátása nincs biztosítva. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Világgazdasággal közölte: figyelemmel kísérik a mutatókat, és ha szükséges, változtatnak. 

Koronavírusos menekültek érkezésével riogat Bakondi György

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.09. 11:38
A görög Leszbosz szigetén található Moria 13 ezer, főként afgán menekült ideiglenes otthona volt
Fotó: MANOLIS LAGOUTARIS / AFP
Lehet, hogy felbukkannak a magyar határnál, de az is, hogy nem.
Úgy tűnik, nincs az a távoli esemény, amely ne adna alapos okot a kormánynak, hogy a menekülthelyzetet összekösse a koronavírussal.

Most éppen amiatt ment be az állami tévé műsorába a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, hogy közölje, több migráns kitört a koronavírus-járvány miatt karantén alá helyezett, Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborból, ahol tűz ütött ki. Bakondi György szerint 
többen közülük a magyar határ felé vehetik útjukat.

Menekültek nézik a lángoló tábort
Fotó: MANOLIS LAGOUTARIS / AFP
Hangsúlyozta, hogy az események befolyásolják a migrációt a magyar határokon is, mivel a szigetről útnak indulók a balkáni útvonalon keresztül Szerbiába mehetnek, majd a magyar határon próbálhatnak bejutni az Európai Unió területére.   A koronavírus és a migrációs helyzet egybekapcsolásán már egy ideje dolgozik a kabinet: pár hete még Müller Cecília is lement a határkerítéshez, hogy ennek a fontosságáról beszéljen.
Bakondi György
Fotó: Népszava