Előfizetés

A TEK kommandósai vetettek véget a fiatal nők kínzásának Mindszenten (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.13. 09:27
A TEK egyik kommandósa tereli a forgalmat, miközben kollégái elfogják az egyik gyanúsítottat
Fotó: Youtube/ TEK/ Police Hungary
Atrió fiatal lányokat futtatott, egyik áldozatukat hónapokon át tartották fogva.
Közúton, lakásokban csaptak le péntek délelőtt a kommandósok egy emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsított trió tagjaira: az akcióban a Csongrád- Csanád megyei rendőrök és a terrorelhárítás egységei vettek részt, és több helyszínen, egyszerre ütöttek rajta a társaságon.
A nyomozás adatai szerint feltételezett tettesek - a 26 éves F. Ilona és a 20 éves A. János - fiatal lányokat utaztattak, és Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, illetve Komárom-Esztergom megyében prostituáltként dolgoztatták őket. Az egyik nőt hónapokon keresztül mindszenti lakásukban tartották fogva. A nyomozás során beszerzett információk alapján F. Ilona B. József 34 éves szintén mindszenti lakossal, a harmadik gyanúsítottal együtt is közreműködött egy nő futtatásában.  A sértettet rendszeresen fenyegették, előfordult, hogy bántalmazták is.
A prostitúcióval megkeresett jövedelmet a feltételezett futtatók részben vagy teljes egészében elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket.
A rendőrök házkutatás tartottak a gyanúsítottak otthonaiban, ahol a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve autókat foglaltak le. 
A három elfogott gyanúsítottat kihallgatták és őrizetbe vették, a nyomozók kérték letartóztatásuk indítványozását is az illetékes ügyészségtől - írja a police.hu.

A helyszínen belehalt sérüléseibe a Sükösdnél elgázolt férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.11. 21:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tragikus baleset az 54-es számú főúton történt.
Meghalt egy gyalogos Sükösd és Nemesnádudvar között az 54-es számú főút 93-as kilométerénél – írja a police.hu. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint pénteken 20 óra 8 perc körül egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy gyalogos férfit, aki a helyszínen meghalt. A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a helyszínelés idejére forgalomkorlátozás van az adott szakaszon.

Újszülött babát élesztettek újra a mentők

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.11. 15:54
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem indult be a légzése a kicsinek.
Egy nem mindennapi esetről számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Éppen egy otthon született kisbabához mentek ki a Dél-Alföldön, akinek nem indult be a légzése. Szerencsére az egységek már a közelben jártak, így azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat koraszülött rohamkocsiját is segítségül kérték. A küzdelem végül sikerre vezetett. A kislányt stabil állapotban szállították kórházba.
"Az életmentésben résztvevőknek gratulálunk, az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk!"

- zárul a bejegyzés.