Előfizetés

Nőt és gyerekeket terrorizált, kocsmában késelt a marcali apa-fia páros

V.A.
Publikálás dátuma
2020.09.15. 09:48
Képünk illusztráció
Fotó: Bumble Dee / Shutterstock
A két férfi hónapokig rettegésben tartott egy családot, a munkaügyi vitákat pedig bicskával próbálták rendezni.
Hét év fegyházra ítélt életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt egy 46 éves marcali férfit a Kaposvári Törvényszék, míg 63 esztendős apja hat év börtönt kapott. Az idősebb férfi rossz viszonyban volt egykori főnökével, s amikor 2019 júliusában egy presszóban találkoztak, megütötte. A sértettek – apa és fia – közül a fiatalabb szóvá tette a történteket az idősebb vádlottnak, aki erre bepöccent, szitkozódni kezdett, megfenyegette, hogy megöli, majd a szintén a presszóban italozó fiával együtt rátámadt kritizálójára. Ő azonban nem ijedt meg, földhöz vágta mindkettejüket, mire az idősebb támadó elővett egy bicskát és megvágta a lábszárát. A sértett 79 éves apja segíteni próbált fiának, ám neki a combját vágta meg, majd szurkálni kezdett a felsőteste felé, s bár az öreg ügyesen védekezett, a hasa bal oldalát eltalálta. A megszúrt, idős férfinak még maradt annyi ereje, hogy felkapjon egy széket, és lecsapja vele a földön fekvő fiára támadó fiatalabb vádlottat. Utóbb a kórházban kiderült, az idősebb megtámadott ugyan csak könnyű sérüléseket szenvedett, de kevésbé eredményes védekezés esetén fennállt az életveszélyes sérülés veszélye is - míg fiát súlyos sérülésekkel ápolták. A randalírozó duó nem sokkal korábban a fiatalabb vádlott élettársát és annak két gyerekét is terrorizálta. Amíg együtt éltek, a férfi folyamatosan verte az asszonyt és a két gyereket, akik tavaly szeptemberben végül elköltöztek tőle. A megsértett férfi és apja az idén áprilisban akadtak a nyomukra, új lakóhelyükre mentek, ott megverték és késsel fenyegették a nőt és gyermekeit, akiket nem akartak elengedni – terrorjuknak végül a kiérkező rendőrök vetettek véget. A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, míg a marcali ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a két férfi ellen, s a Kaposvári Törvényszék az egyesített ügyekben a vádirattal megegyezően ítélte el az apát és fiát; utóbbit többszörös visszaesőként a feltételes szabadulás lehetőségétől is megfosztotta. A verdikt nem jogerős, a vádhatóság súlyosbításért, a védelem részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.

Több házra is Molotov-koktélt dobtak Pilisen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 08:15
A ház ablakába dobott Molotov-koktél szerencsére csak a párkányt gyújtotta fel
Fotó: police.hu
Lángoló autók, kiégett ablakok maradtak a feleségét kereső, tomboló férfi után.
Gyújtogatás miatt riasztották vasárnapra virradó éjjel a rendőröket a Pest megyei Pilisen: fél kettő körül valaki Molotov-koktélokat dobott egy helyi ház kocsibeállójában parkoló autóra, és fel is gyújtotta a jármű jobb első ajtaját. Fél négy körül már egy másik ingatlan ablakába vágtak egy Molotov-koktélt, és felgyújtották az udvari pavilont, ám a kis kiterjedésű tüzeket itt is sikerült megfékezni.
Az adatgyűjtés és tanúkutatás közben a tettesről összegyűjtött információmorzsák alapján a Monori Rendőrkapitányság egyik járőre emlékezett egy helyi férfire, akivel szemben korábban intézkedett. Néhány perccel később rendőrautók fékeztek lakásánál. Az 57 éves helyi lakost elfogták, előállították, A férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett -  mint mondta, azt hitte, hogy felesége a kiszemelt épületekben tartózkodik, csak az ott lakók átverik őt, amikor ezt letagadják, ezért okozott tüzet.
Elszámoltatása közben egy harmadik gyújtogatást is beismert: úton hazafelé meg akart szabadulni a még nála lévő gyújtópalackoktól, így bedobta azokat egy udvarra, lángba borítva az ott álló autó utánfutóját. 
A nyomozók házkutatást is tartottak nála, lakásában pedig , üres boros üvegeket, felszabdalt szöveteket, valamint egy 20 literes marmonkannából 1 köbméternyi enzint foglaltak le. A gyújtogatásokkal okozott kár meghaladja a félmillió forintos értéket. Az azóta letartóztatott gyanúsítottal szemben rongálás vétsége miatt indult eljárás (police.hu).

Plüsselefántba varrta a lopott milliókat három kazincbarcikai nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.14. 17:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A trükkös tolvajok a megalapozott gyanú szerint becsöngettek áldozatuk lakásába, a házigazdát egyikük szóval tartotta, míg a többiek „dolgoztak”.
Kazincbarcikán négy napon belül elfogták a rendőrök azt a három nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy szeptember 7-én összesen több mint 2,5 millió forintot loptak el egy helyi lakásból – derült ki a police.hu hétfői beszámolójából. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság adatai szerint a gyanúsítottak egy héttel ezelőtt reggel 9 óra után becsöngettek a kiszemelt lakásba, mire az ott lakó ajtaját nyitva hagyva kiment a lépcsőház elé. Trükkös megoldással, az egyik nő szóval tartotta a házigazdát, miközben társai a lakásból több mint ötezer eurót, és nyolcszázezer forint készpénzt szedtek össze. A lopott pénz tárolására is volt ötletük, s a bankókat egy plüsselefántba varrva tárolták. A nyomozók a nők elfogásakor szinte maradéktalanul lefoglalták az összeget, amit vissza is adtak a sértettnek.