Előfizetés

Több házra is Molotov-koktélt dobtak Pilisen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 08:15
A ház ablakába dobott Molotov-koktél szerencsére csak a párkányt gyújtotta fel
Fotó: police.hu
Lángoló autók, kiégett ablakok maradtak a feleségét kereső, tomboló férfi után.
Gyújtogatás miatt riasztották vasárnapra virradó éjjel a rendőröket a Pest megyei Pilisen: fél kettő körül valaki Molotov-koktélokat dobott egy helyi ház kocsibeállójában parkoló autóra, és fel is gyújtotta a jármű jobb első ajtaját. Fél négy körül már egy másik ingatlan ablakába vágtak egy Molotov-koktélt, és felgyújtották az udvari pavilont, ám a kis kiterjedésű tüzeket itt is sikerült megfékezni.
Az adatgyűjtés és tanúkutatás közben a tettesről összegyűjtött információmorzsák alapján a Monori Rendőrkapitányság egyik járőre emlékezett egy helyi férfire, akivel szemben korábban intézkedett. Néhány perccel később rendőrautók fékeztek lakásánál. Az 57 éves helyi lakost elfogták, előállították, A férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett -  mint mondta, azt hitte, hogy felesége a kiszemelt épületekben tartózkodik, csak az ott lakók átverik őt, amikor ezt letagadják, ezért okozott tüzet.
Elszámoltatása közben egy harmadik gyújtogatást is beismert: úton hazafelé meg akart szabadulni a még nála lévő gyújtópalackoktól, így bedobta azokat egy udvarra, lángba borítva az ott álló autó utánfutóját. 
A nyomozók házkutatást is tartottak nála, lakásában pedig , üres boros üvegeket, felszabdalt szöveteket, valamint egy 20 literes marmonkannából 1 köbméternyi enzint foglaltak le. A gyújtogatásokkal okozott kár meghaladja a félmillió forintos értéket. Az azóta letartóztatott gyanúsítottal szemben rongálás vétsége miatt indult eljárás (police.hu).

Plüsselefántba varrta a lopott milliókat három kazincbarcikai nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.14. 17:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A trükkös tolvajok a megalapozott gyanú szerint becsöngettek áldozatuk lakásába, a házigazdát egyikük szóval tartotta, míg a többiek „dolgoztak”.
Kazincbarcikán négy napon belül elfogták a rendőrök azt a három nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy szeptember 7-én összesen több mint 2,5 millió forintot loptak el egy helyi lakásból – derült ki a police.hu hétfői beszámolójából. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság adatai szerint a gyanúsítottak egy héttel ezelőtt reggel 9 óra után becsöngettek a kiszemelt lakásba, mire az ott lakó ajtaját nyitva hagyva kiment a lépcsőház elé. Trükkös megoldással, az egyik nő szóval tartotta a házigazdát, miközben társai a lakásból több mint ötezer eurót, és nyolcszázezer forint készpénzt szedtek össze. A lopott pénz tárolására is volt ötletük, s a bankókat egy plüsselefántba varrva tárolták. A nyomozók a nők elfogásakor szinte maradéktalanul lefoglalták az összeget, amit vissza is adtak a sértettnek. 

Húsz ember ellen emeltek vádat a ráckevei tömegverekedés miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.14. 12:22

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Valami gond volt a droggal, amit az egyik család tagja vásárolt a másik család tagjától.
Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen, akik részt vettek tavaly a ráckevei tömegverekedésben, amelyben többen súlyosan megsérültek – közölte az ügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Szabó Ferenc közleménye szerint a két család között azért alakult ki konfliktus, mert 
az egyik család egyik tagja rosszul lett egy tudatmódosító szertől 2019. augusztus 29-én, amelyet a másik család egy tagjától kapott.

Emiatt az a család, amelynek tagja rosszul lett a szertől, vascsövekkel, kardokkal, késekkel, kapákkal, lapátokkal, vasvillával és gumilövedékes fegyverrel megjelent a másik család házánál. Több mint tízen mentek oda.  Az egyre bővülő csoport bekiabálásokkal és dobálózással hergelésbe kezdett, közben egyikük egy kisteherautóval – amelynek platóján több fegyvernek használható tárgy volt – lezárta az utca bejáratát is a csoport mögött.   Miután ezt megtudták a fenyegetett család környéken lakó tagjai, ők is felfegyverkeztek, és majdnem húszan a helyszínre siettek. Az utcán összetalálkozva a két csoport egymásnak feszült és tömegverekedés alakult ki, válogatás nélkül mindkét oldal használta a keze ügyébe kerülő fegyverként használható tárgyakat. A verekedésnek az vetett véget, hogy mindkét oldalon több súlyos, illetve életveszélyes sérülés is keletkezett, amelyek közül volt olyan is, amely halálhoz vezethetett volna.
Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen a többi közt súlyos élet elleni bűncselekmény – emberölés kísérlete, életveszélyt okozó, illetve súlyos testi sértés kísérlete –, továbbá többszörösen minősített garázdaság, illetve kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat. A verekedésben az egyik embert egy vasvillával fejbe szúrták, a sértett emiatt agysérüléssel és a jobb végtagok részleges bénulásával járó nyílt koponyatörést szenvedett. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az eset után azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy 6 mentőautóval és 2 mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre, ahonnan kilenc embert szállítottak kórházba.