Előfizetés

Elhalasztották a Szeged-PSG mérkőzést, már öt fertőzött játékos van a MOL-Pick kézilabdacsapatban

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.15. 15:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shutetrstock
Megérkeztek az első tesztek eredményei.
Elhalasztották a MOL-Pick Szeged – Paris Saint-Germain mérkőzést, amelyet csütörtökön játszottak volna a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Az európai szövetség (EHF) honlapjának keddi híradása szerint a szegediek egyik játékosa megfertőződött a koronavírussal. Az esetről a klub hétfőn tájékoztatta az EHF-et, amely elrendelte a csütörtöki mérkőzés elhalasztását, mivel az egész csapatnak hatósági karanténba kellett vonulnia. A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF. Az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában Szűcs Ernő Péter klubelnök elmondta, hogy 
megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van.

A második tesztelésre csütörtökön kerül sor. Hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben.
– Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani

– fogalmazott.

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások. Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan. Hétfőn jelentette be a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata, hogy felnőtt csapatuk teljes kerete, a stáb tagjai, valamint a velük érintkezésben lévő munkatársak is hatósági karanténban tartózkodnak. Az edzéseket és egyéb hivatalos eseményeket felfüggesztették. Az előzményekről annyit közöltek, hogy egy, a klub szűkebb környezetébe tartozó személy koronavírus-tesztje lett hétfőn pozitív. A járványügyi előírásoknak megfelelően pedig mindenkit elkülönítettek, aki a fertőzöttel érintkezett, és letesztelik a teljes stábot. 

Körkép helyett kórkép a kézi BL-rajton

Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.15. 13:18

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
A vírus már a rajt előtt átírta a férfi Bajnokok Ligájában érdekelt egyik magyar reprezentáns programját.
Normális körülmények között egy combos beharangozóval kellene indítani Európa második legnépszerűbb sportágának BL-rajtját, de ennek felvezetése helyett egészségügyi kör- és kórkép következik. A vírus már a rajt előtt átírta a férfi Bajnokok Ligájában érdekelt egyik magyar reprezentáns programját, hiszen a szegedi együttes egyik (másik?) játékosa fertőzött lett. A teljes csapat karanténba került, a klub hétfői közleménye szerint „mindez kétségessé tette a MOL-Pick Szeged–Paris Saint-Germain mérkőzés csütörtöki megrendezését”. Ami sajnos igaz is lett: az európai szövetség (EHF) honlapjának keddi híradása szerint a szegediek tájékoztatták az EHF-et a fertőzésről, a szövetség pedig elrendelte a csütörtöki mérkőzés elhalasztását. A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF, de információink szerint az teljesen biztos, hogy a halasztás nem hónapokat, sokkal inkább csak napokat jelent majd. A Veszprém egyelőre megúszta a karantént, de a vírust nem: korábban Nagy László sportigazgató tesztje lett pozitív, de a fertőzés nem terjedt át a csapatra, így mindenki elutazhatott az első meccs helyszínére, a franciaországi Nantes-ba. A valóban kezelhetetlen helyzetet plasztikusan példázza, hogy az utazó keret végleges névsorát csak akkor tudta meg David Davis vezetőedző, amikor a kedd reggeli indulás előtt megkapta a játékosok teszteredményeit. Ugyanakkor a Nantes pillanatnyi erejéről csak sejtései lehetnek a Veszprémnek, mert a francia bajnokság még nem kezdődött el, így még nem játszott tétmeccset a rivális. A veszprémiek ellenben az előző napokban megnyerték a SEHA-ligát, és már megy a bajnokság is, ámbátor az két csapatot leszámítva nekik nem jelent komoly kihívást (négy meccsből négy győzelem és plusz 61 gól a mérlegük az NB I-ben). Az igazi probléma ma nem is annyira az ellenfél felmorzsolása lesz (tv.: szerda, Sport1 20:45), hanem a vírusirtás. És ez jelenleg a komplett európai kupamezőnyre érvényes.  

Több koronavírus-teszt pozitív lett a DVSC-nél

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.15. 12:10

Fotó: Népszava
A csapat az előírásoknak megfelelően a negatív tesztet produkálókkal utazik Kaposvárra, a szerdán 16.30 órakor kezdődő bajnokira.
A klub honlapjának bejelentése szerint a szerdai Kaposvár elleni mérkőzés előtt hétfőn vetették alá vizsgálatnak a játékosokat, stábtagokat és dolgozókat. A keddi értesítés szerint többeknek pozitív lett a Covid-tesztje: a DVSC a hatályos szabályozást maximálisan alkalmazva elkülönítette az érintetteket, akik panaszmentesek. A csapat az előírásoknak megfelelően a negatív tesztet produkálókkal utazik Kaposvárra, a szerdán 16.30 órakor kezdődő bajnokira. Az MLSZ hétfőn Twitteren közölte, hogy az elnökség döntése értelmében már a hétközi fordulótól szigorúbb járványügyi előírások mellett rendezik a bajnoki fordulókat a másodosztályban.