Előfizetés

Egy egri általános iskola osztálya és négy pedagógusa is karanténba került

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 22:13
Képünk illusztráció
Fotó: Fotostand / Voelker / AFP
Egy tünetmentes gyereknél igazolták a Covid-19-et.
Az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskolában egy osztály karanténba került, mivel az egyik alsó tagozatos, de tünetmenetes gyermek koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott – számolt be róla az Eger TV. Az iskola a csatornával azt közölte, hogy szeptember 10-én tájékoztatta az intézményt az egri járási hivatal a fertőzésről. Az iskola a járványügyi protokoll szerint azonnal értesítette az állami szerveket, a fenntartót, valamint az érintett osztályban tanulók szüleit. Jelenleg az osztály tanulói, valamint négy pedagógus szeptember 23-ig házi karanténban van. A diákokat digitális tanrendben oktatják tovább, az intézmény helyiségeit fertőtlenítették. Az iskolában nem tudnak további megbetegedésekről.
Kedden a fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnázium nyolc osztályában rendeltek el távoktatást, illetve egy másik fővárosi intézményben, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is megjelent a fertőzés.

Digitális oktatást rendeltek el egy fővárosi gimnázium nyolc osztályában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 21:46
Illusztráció
Fotó: Béres Márton / Népszava
Egy másik budapesti intézményben két osztály diákjánál igazolták a koronavírust.
Kedden digitális tanrendet rendelt el az operatív törzs a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium nyolc osztálya esetében – tudta meg a hvg.hu az illetékes Belső-Pesti Tankerületi Központtól. Az iskolában a portál információi szerint már a múlt hét közepén tíz igazolt koronavírusos fertőzött diákról tudtak különböző osztályokban. A hvg.hu érdeklődésére a tankerület annyit közölt, hogy „a többi osztály az érvényben lévő járványügyi előírások és ajánlások betartásával folytatja az oktatást”.   A lap úgy értesült, hogy egy másik fővárosi intézményben, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is megjelent a fertőzés. Róluk a tankerület azt írta, hogy két osztályból kaptak jelzést „hatóságilag igazolt egy-egy koronavírus-fertőzött tanulóról”. A tanév kezdete óta egyre több intézményben találtak fertőzöttet országszerte, fővárosi és vidéki iskolákban is sorban rendeltek el részlegesen távoktatást a járvány miatt. 

Távozik posztjáról az Egyesült Államok budapesti nagykövete

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 20:37

Fotó: Népszava
David B. Cornstein már tudatta lemondását Donald Trump amerikai elnökkel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.
Mélyen átérzett büszkeséggel és egyben némi szomorúsággal tudattam Trump elnök úrral és Szijjártó külügyminiszter úrral, hogy november 1-jével lemondok az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról – jelentette be David B. Cornstein az USA Nagykövetségének honlapján.
„Megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot, melyet szeretek egy olyan országban, amelyet őszintén megkedveltem, de kétoldalú kapcsolataink túlmutatnak egyetlen emberen. Nagyon büszke vagyok arra, amit a budapesti Amerikai Nagykövetség teljes csapatával – magyarokkal és amerikaiakkal egyaránt – elértünk az országaink mint szövetségesek közötti kapcsolatok erősítése terén”

– írta a nagykövet.

Megjegyezte, hogy hiányozni fog neki Magyarország, a csodálatos barátok és emlékek, amelyeket itt szerzett, nagykövetségi kollégáit, Magyarországot és a magyar népet pedig mindörökre a szívébe zárta.