polgármester;zaklatás;időközi választás;levelek;

Megválasztják a zaklatásért elítélt fideszes polgármester utódját

Levelek településen nincs nagy izgalom, egy jelölt van csupán.

Polgármestert választanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Leveleken, a tisztségért egyedüli jelöltként Turóczyné Székely Anita (független) indul – közölte a levelek-besenyődi közös önkormányzati hivatal jegyzője hétfőn az MTI-vel.

Spisák Ildikó elmondta, az időközi önkormányzati választást azért kell megtartani a Nyíregyháza mellett fekvő községben, mert a Leveleket eddig vezető Borsodi László (Fidesz-KDNP) polgármester július végén indokolás nélkül lemondott posztjáról.

Mivel egyetlen jelölt indul a tisztségért, nincsen érvényességi küszöb, megválasztásához egy szavazat is elegendő – közölte a jegyző.

Hozzátette, a mintegy 2400 választásra jogosult három szavazókörben adhatja le voksát vasárnap.

Borsodi László lemondása után alpolgármesterként a községben háziorvosként praktizáló Turóczyné Székely Anita irányította a települést, akit a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben képviselővé választottak.

A volt polgármestert pár nappal ezelőtt egy év 10 hónap szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását 3 évre felfüggesztették. A bíróság 2 rendbeli zaklatás vétsége, 2 rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette és információs rendszer megsértése vétségének kísérletében találta bűnösnek.