Előfizetés

Egyre nagyobb gondot okoznak az áradó folyók Borsodban

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.10.15. 08:41
Képünk illusztráció
Fotó: Komka Péter / MTI
Aki arra autózik, annak nem árt felkészülnie, hogy kerülni kell több helyen is.
Több utat lezártak az áradó Sajó és Hernád mentén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csütörtökön

- közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel. Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint a Sajó áradása miatt lezárták a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszát, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető utat. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el, Sajóvelezdre jelenleg csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg csak egy földúton lehet eljutni. Nem járható továbbá a 26-os főútról Sajókazára vezető út, ott Múcsony felé kell kerülni. Árad a Hernád is, ami a Novajidrány és Vizsoly közötti utat árasztotta el, ezért azon lehetetlenné vált közlekedni. Encs vagy Gönc felé kerülhetnek a közlekedők.

Kikötözték egy székhez, meghalt, de mindenki ártatlannak tartja magát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.15. 08:29

Fotó: Shutterstock
Emberöléssel gyanúsítják a kegyetlen kocsmai tréfa résztvevőit.
Szerdán tartották az első tárgyalást abban az ügyben, amelyben nyolc ember vádolnak azzal, hogy egy elfajult kocsmai viccelésben társuk halálát okozták. Mint a Népszava is beszámolt róla, az eset a Fejér megyei Nagylók település egyik kocsmájában történt 2019 november végén. Az ügyészségi vádirat szerint a négy vádlott leitatta a későbbi áldozatot, majd úgy döntöttek, hogy a teraszon elalvó férfit a székhez kötözik. Mindegyik végtagját odaragasztották, miközben videózták is.
A pultosnő a fotókat később feltette a közösségi oldalára is. Ezt követően magára hagyták a férfit, aki az éjszaka ugyan szeretett volna kiszabadulni, de kihűlt és meghalt.

Rendőrség helyszínelés a nagylóki kocsma teraszán.
Fotó: police.hu
A Blikk beszámolója szerint a szerdai előkészítő tárgyaláson egyik vádlott sem vallotta magát bűnösnek, azt pedig egyikük sem mondta, hogy sajnálják elhunyt társukat. Hét terheltet előre megfontolt, különös kegyetlenséggel végrehajtott emberöléssel vádolnak, amiért akár életfogytig tartó börtön is járható. Ugyanakkor a III. rendű vádlott védője, Surdy Miklós - aki 20 évig volt büntetőbíró - bűnrossznak és szakmaiatlannak tartja a vádiratot. "Senki nem akarta megölni Göbölös Zsoltot (az áldozatot - A szerk.) Védencem kétgyermekes apa, Nagylókon önkormányzati képviselő, barátja és a főnöke volt az elhunytnak. Ott sem volt a férfi megkötözése idején a kocsmában, csak később érkezett, mégis december óta letartóztatásban van.
Úgy vélem, Göbölös Zsolt természetes halállal halt meg, alkoholmérgezés áldozata lett. Ezért kérem új igazságügyi orvos szakértő kirendelését.

- magyarázta a lap megkeresésére Surdy Miklós. 

Fejbe lőtte magát az NNI egyik munkatársa Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.14. 19:35
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi autójában végzett magával, a rendőrség szerint nem bűncselekmény történt.
Agyonlőtte magát kedden a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik hivatásos dolgozója a Zugligeti úton – értesült a Blikk. Az Országos Rendőr-főkapitányság részéről megerősítették a lap információit: tájékoztatásukban azt írták, hogy október 14-én 12 óra után egy budapesti, 12. kerületi parkolóban álló gépkocsiban holtan találták a rendőrség egy hivatásos állományú tagját. A férfi önkezűleg vetett véget az életének. Hozzátették: bűncselekményre utaló adat nem merült fel, a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.
Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!