Erzsébetváros;házkutatás;áramlopás;

2020-10-16 15:29:18

Rendőrök tartottak házkutatást a VII. kerületi polgármesteri hivatalban, lemondott egy DK-s képviselő

A politikus a pártból is kilépett.

Nyomozók lepték el pénteken az erzsébetvárosi önkormányzatot, hogy egy áramlopási ügyben vizsgálódjanak – értesült a Telex. A portál értesüléseit a sajtóosztály munkatársa megerősítette, de bővebbet nem mondott. A lappal a rendőség később azt közölte, „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a mai napon a rendőrök eljárási cselekményt végeztek a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata épületében.”

A Fidesz országgyűlés képviselője, Bajkai István a portálnak arról beszélt, 

Később a párt is kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, „az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet.”

A politikus lemondott a képviselői mandátumáról, és kilépett a DK-ból is. A Népszava kereste a képviselőt, de cikkünk megjelenéséig nem tudtuk elérni. Amint ez sikerül, beszámolunk róla.

Lapunk péntek este érdeklődött a rendőrségnél, volt-e már gyanúsítotti kihallgatás vagy történt-e kényszerintézkedés az ügyben. A hatóság azonban a nyomozás érdekeire tekintettel nem válaszolt  kérdéseinkre. 

  

Borka-Szász Tamás a Facebookon egyébként már nem elérhető, a közösségi oldal keresője már nem ad ki a nevére találatot. Borka-Szász Tamás botránya ugyanakkor azt is jelenti, hogy időközi választást kell kiírni a VII. kerületben, mivel a politikus nem listáról került be a közgyűlésbe.