Előfizetés

Három hónapja ellenőrizték a kalandparkot, ahol meghalt egy 15 éves fiú

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.23. 21:34
Képünk illusztráció
Fotó: WALTER ZERLA / Cultura Creative via AFP
A gyöngyösfalui pálya ügyvezetője szerint a hatóságok akkor mindent rendben találtak, megkapták a tanúsítványukat.
Legutóbb nyár közepén ellenőrizték azt a Vas megyei kalandparkot, ahol csütörtök délután tragikus baleset történt. A hatóságok akkor mindent rendben találtak – nyilatkozta az RTL Híradónak a gyöngyösfalui kalandpark ügyvezetője. Egy 15 éves keszthelyi gimnazista csütörtökön délután szörnyethalt, amikor kidőlt két fa, és leszakadt a kötélpálya, amin barátaival játszott. Két diákot kórházba kellett szállítani. Többen is leestek, de ők nem sérültek meg.
A drótkötelek 5-6 méteres magasságban vannak kifeszítve. Amikor a fák kidőltek, a 15 éves fiú a két fatörzs közé zuhant. Olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy már nem lehetett segíteni rajta.

A keszthelyi gimnázium diákjai osztálykiránduláson voltak. Egy 16 éves lányt és fiút vittek kórházba. A fiúnak nyílt lábszártörése és medencetörése volt, a lány kisebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett, de a csatorna információi szerint nincs veszélyben az életük. Az áldozat osztálytársainak pszichológus segít feldolgozni a tragédiát. A gimnázium igazgatója, Varga Gábor elmondta, hogy az iskola egyik szeretett diákja, osztálytársa és sokak barátja veszítette életét. Nem tudják megmagyarázni a történteket. A kalandpark vezetője, Szőnye Péter közölte, hogy megrendítette őt és kollégáit a tragédia. Legutóbb júliusban ellenőrizték a kalandparkot a hatóságok, akkor mindent rendben találtak. Megkapták a tanúsítványukat, végzik a folyamatos ellenőrzéseket és szükség szerint a karbantartásokat.
– Nem volt jele annak, hogy a fa kidőljön

– jegyezte meg.

A rendőrség büntetőeljárást indított, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

Halálos baleset – Szalagkorlátnak ütközött egy motoros Pilisszentkeresztnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.23. 15:03
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy 49 éves férfi vesztette életét.
Áttért a szemközti sávba, majd az útról lehaladva szalagkorlátnak ütközött egy motorkerékpáros péntek délután, 12 óra 40 perc körül az 1111. számú úton, Pilisszentkereszt térségében. A motort vezető 49 éves férfi a mentők újraélesztési kísérletei ellenére a helyszínen belehalt sérüléseibe – írja a police.hu. A Szentendrei Rendőrkapitányság megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Tragikus motorbaleset Dusnoknál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.23. 12:50
Összeroncsolódott motorkerékpárok mellett helyszínel egy rendőr az 51-es főút 140-es kilométerénél, Dusnok közelében
Fotó: Donka Ferenc / MTI
Két motoros a helyszínen életét vesztette.
Személygépkocsi ütközött két motorkerékpárral péntek délelőtt Dusnok közelében, a motorok vezetői meghaltak – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A rendőrségi honlapon olvasható közlemény szerint a baleset az 51-es főút 140-es kilométerénél történt. A két motoros a helyszínen életét vesztette. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek, a forgalmat elterelik.