Előfizetés

Halálos vonatgázolás történt a Keletinél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.24. 15:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Péntek éjjel történt a baleset.
Halálra gázolt egy vonat egy embert a Keleti pályaudvar kifelé vezető részén péntek éjfél körül – írta a Telex. A lap információját megerősítette a rendőrség, hozzátéve: a baleset körülményeit még vizsgálják. A Blikk korábban azt írta, a Nyugati pályaudvarnál gázolt a vonat, de a rendőrség helyesbítése után javították. A portál úgy értesült, egy nő az áldozat.

Ásóval és lapáttal rendezték a bérleti díjat Gyálon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.24. 10:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vádhatóság előtt az életveszélyes sérüléseket okozó férfiak ügye.
Egy gyáli telephelyen lakott bérleményében N. Attila, főbérlőjével egy idő után megromlott a viszony. Az iraki főbérlő megelégelve N. Attila fizetési képtelenségét úgy döntött, ki kell költöznie - írja a police.hu. 2019. szeptember 23-án késő délután N. Attila - tisztázandó a helyzetet - két társával megjelent a telephelyen. A megbeszélés hangneme rövid idő alatt eldurvult, a szóváltást tettlegesség követte, N. Attila és társai szerszámnyelekkel, ásóval, lapáttal estek neki az iraki tulajdonosnak és vele lévő, szintén iraki ismerősének. A 29 éves iraki ismerős könnyebb sérüléssel megúszta, ám a 37 éves főbérlő hiába próbált futva menekülni, utolérték. Ütötték, verték, ahol érték, a férfi hiába igyekezett védekezni, egy idő után a földre került, ám támadói tovább ütlegelték. A néhány perc alatt lezajlott elfajult megbeszélés után N. Attila és társai – B. István és M. János – autóba pattantak és elmenekültek a helyszínről. A 37 éves iraki főbérlő kórházba került, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Testszerte – hastájékon, nyakon, vállon - elszenvedett zúzódásai, a máján keletkezett 8 cm-es repedés okozta belső vérzés miatt sérülését az orvos életveszélyesnek minősítette. N. Attilát, M. Jánost és B. Istvánt a rendőrök másnap elfogták, gyanúsítottként kihallgatták. Vallomásuk szerint ők csak védekeztek, nem kezdeményezték a verekedést. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat átadta az ügyészségnek.

Rendőri felvezetéssel vitték kórházba az erősen vérző nőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.24. 09:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy szabálytalankodó nyomába eredtek az egyenruhások, az igazoltatásnál vették észre a bajt.
Fékezés nélkül hajtott át egy autó XVIII. kerületi Méta utca és a Besence utca kereszteződésében, még szerda este tíz előtt öt perccel, amikor a kerületi rendőrkapitányság két járőre megállította a szabálytalankodó sofőrt – írta meg az előzményeket a police.hu. ​Az igazoltatás során a rendőrök észrevették, hogy a hátsó ülésen ülő nő erősen vérzik. A sofőr elmondta a rendőröknek, hogy éppen az egyik barátja feleségével siet a kórházba, a férj otthon maradt a házaspár egyéves kisgyermekével. A két járőr megkülönböztető jelzéssel 10 perc alatt kórházba juttatta a sérült nőt.