Előfizetés

Csak egy nap után találtak rá a kecskeméti gázoló bokrok közé sodort áldozatára

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.29. 09:50

Fotó: police.hu
A teherautó sofőrje észlelte az ütközést, de továbbhajtott, a középkorú nő a helyszínen belehalt sérüléseibe.
A nyomozás eddigi adatai alapján a helybeli férfi 2020. október 24-én 15 óra körül – nappali, jó látási viszonyok között – Helvécia lakott területén közlekedett teherautójával. Útközben a jármű jobboldalával elgázolta a vele azonos irányba, az úttest jobb szélén sétáló gyalogost. A baleset következtében a nő az úttest jobb oldalán lévő fás-bokros területre esett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Csak másnap reggel találtak rá.
A férfi a gyanú szerint észrevette, mi történt, ám ennek ellenére megállás nélkül elhajtott, nem nyújtva segítséget áldozata részére – a rendőrök most halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoznak ellene, Éppen menekülése adhat okot a letartóztatás elrendelésére, a járási ügyészség szerint ugyanis esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye; a vádhatóság ezért csütörtökön kérte a sofőr letartóztatásának elrendelését.

Illegális versenyzés vezethetett az ózdi tragédiához

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.29. 09:29

Fotó: Facebook/Balesetinfo
Egy fiatalember a zebrán ütött el egy férfit, aki a helyszínen meghalt.
A rendőrség oldala azt írja, szerdán, nem sokkal este 8 után egy 19 éves farkaslyuki fiatalember elütött egy zebrán áthaladó gyalogost Ózdon, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen, a szakszerű beavatkozás ellenére az életét veszítette. A Balesetinfó Facebook-oldala azt írja, a fiatalember minden bizonnyal túl gyorsan hajtott, sőt helyi információk szerint versenyezhetett egy másik autóval. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Ismeretlen férfi csontmaradványaira bukkantak Szántódpuszta közelében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.28. 15:15

Fotó: police.hu
Az elhunyt becsült életkora 10-18 év közötti, és a megtalálása előtti 20 éven belül halt meg.
Ismeretlen férfi csontmaradványait találták meg 2019. december 16-án Szántódpuszta közelében. A rendőrség egy rekonstruált fotóval a lakosság segítségét kéri az azonosításhoz – számolt be róla a police.hu. A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat az ismeretlen férfi személyazonosságának megállapítása miatt. Az elhunyt becsült életkora 10-18 év közötti, és a megtalálása előtti 20 éven belül halt meg. Az emberi koponyacsont alapján rekonstruálták az emberi arc szilikon mintázatát.
Vajda Eszter, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a maradványok koponyacsontból, pár fogból és bordából állnak. Az elsődleges szakértői vélemény szerint lány volt az elhunyt, de a genetikai vizsgálat eredményeivel megerősített újabb szakértői vélemény szerint fiúról, illetve férfiről van szó, aki az elmúlt két évtizedben veszthette életét. Ellenőrizték az eltűnt fiúk, férfiak listáját, de ez alapján nem tudták megállapítani a személyazonosságot, ezért kérik a lakosság segítségét - tette hozzá. A sonline.hu értesülései szerint az emberi csontokra - amelyek alatt egy nejlonzacskó maradványai is látszottak - egy gombászó házaspár talált rá tavaly decemberben a turistaútvonaltól nem messze, egy bokros-fás területen. 
A Siófoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a leírás, vagy a fénykép alapján segíteni tud az elhunyt azonosításában, jelentkezzen a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán a 8600 Siófok, Sió utca 12-20. szám alatt, vagy hívja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, továbbá a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.