koronavírus;iskola;digitális oktatás;

2020-11-02 15:44:22

Önhatalmúlag döntött a digitális oktatásról a koronavírus-fertőzésekkel sújtott óbudai gimnázium

Nem kaptak engedélyt az átállásra, mégsem kell senkinek sem bemennie.

Mint korábban kiderült, az őszi szünet alatt a tanárok tizedéről derült ki, hogy fertőzöttek. Berczelédi Zsolt igazgató a portálnak azt mondta, már múlt hét szerdán, az első hat fertőzött tanár pozitív tesztje után felvette a kapcsolatot az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK). Mindkét hivatalos szervnél javaslatot tett a digitális munkarendre történő átállásra.

Az iskolabezárás a protokoll szerint egy több hatóság közös munkáját igénylő folyamat, azonban a minisztérium nem adott engedélyt az átállásra. Mindenesetre azt tudatták az igazgatóval, saját hatáskörben nem dönthet ebben a kérdésben. Korábban a minisztérium azt ígérte, hogy péntekre vagy legkésőbb szombatra lesz döntés, és elmondták, hogy akár még vasárnapi is tud döntést hozni az operatív törzs, „a levelükben annyit közöltek, hogy vasárnap este javaslatot tesznek az átállásra” - magyarázta vasárnap este Berczelédi Zsolt.

Emellett az iskola saját költségén leteszteli az összes diákot és a dolgozókat is. Ehhez a gimnázium saját költségén és szülői támogatásokkal rendelt 650 darab tesztet, amelyek elvégzésében orvosként dolgozó szülők fognak segíteni.