Előfizetés

Bayer Zsolt szerint Fehéroroszország tökéletes demokráciának tűnik Amerikához képest

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.09. 22:20

Fotó: Népszava
A kormánytévé megmondóemberei felfedték az elnökválasztás eredménye mögött álló okokat.
"Mi van most az Egyesült Államokban....?! Valaki világosítson fel....

- ezzel a felütéssel vezette be a Hír TV hétfő esti műsorában a témát Bayer Zsolt.

Ezzel feladta vendégeinek a magas labdát, akik aztán Sorostól kezdve a választási csalásig mindennel magyarázták, miért nem Donald Trump nyert.    Bencsik András szerint a magyarországi ellenzék éppen olyan "moslék módon" használta ki a világjárványt, mint Amerikában a demokraták. Úgy számolt, hogy 90 millió levélszavazatot "eszközöltek", ami állítása szerint a világtörténelem legnagyobb csalására ad lehetőséget. 
"Amerika morálisan megbukott"

- vonta le a következtetést.

"Én nem vagyok hajlandó ezt a Biden nevű ipsét elnöknek nevezni, ugyanis nem nyert még." (Orbán Viktor már hivatalosan is gratulált neki - a szerk.)  
"Az elnökválasztást Trump nyerte, a szavazatszámlálást viszont Biden."

Utóbbit már Gajdics Ottó jegyezte meg. A kormányzati publicista vérfagyasztónak nevezte, hogy azok a "Soros-hálózatok", amelyek Magyarországon is jelen vannak, ott a maguk teljes működésükben voltak megfigyelhetők. Ebből pedig arra a következtetésre jutott, "nagyon-nagyon kell készülni 22'-re, mert itthon ugyanezt fogják csinálni." A Mediaworks központi szerkesztőségének vezetője az amerikai sajtószabadság miatt aggódott. Néző László úgy vélekedett, a "demokraták Amerikája nem demokrácia, nem jogállam, nincs sajtó és véleményszabadság." Ezt a következtetést abból vonta le, hogy Trump beszédét több amerikai tévé is lekeverte, mivel az elnök nyilvánvaló hazugságokat terjesztett.   
"Ezek után, ha Biden-féle amerikás külügyi tisztviselő bármit mond Magyarországról sajtószabadság ügyében, azt azonnal ki kell tiltani innen a fenébe."

Majd egy cinikus hangvételű, gúnyos megjegyzéssel zárta a gondolatát: szerinte időszerű lenne egy alapítvány létrehozása, amely az amerikai sajtószabadságot támogatja.  Bayer Zsolt pedig egy egészen parádés eszmefuttatást vezetett elő, amelyet jobb, ha szó szerint idézünk: "Ha belegondoltok, ez az az Amerika, amelyik vádlóan felemelte a mutatóujját és rámutatott Fehéroroszországra és Lukasenkára, hogy ott micsoda dolgok történnek. Lukasenka Fehérorszországa egy hibátlan pedigréjű, már-már tökéletes, svájci demokráciának tűnik a jelen állapotokhoz képest." A kormánypublicista végül azzal zárta mondandóját, hogy el lehet képzelni, ha nincs ekkora "hír-és véleménydiktatúra", mint ami Amerikában és Nyugat-Európában van, akkor mekkorát nyerhetett volna Donald Trump.  

Megszüntetné az Egyenlő Bánásmód Hatóságot a KDNP

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.09. 21:17
Vejkey Imre
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az ombudsman látná el a jövőben ezt a feladatot.
Kedd reggel fél kilencre összehívták az igazságügyi bizottság ülését. A rendkívüli ülés egyetlen napirendi pontja az "egyes törvényeknek az egyenlő bánásmód követelménye hatékonyabb érvényesítését biztosító módosításáról szóló törvényjavaslat." Ugyanakkor a Telex birtokába került a bizottság által a tagoknak kiküldött tervezet konkretizálja a homályos elnevezést. 
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jelenlegi formájában és jogköreivel felszámolnák az Egyenlő Bánásmód Hatóságot.

A portál hozzáteszi, a tizenegy oldalas dokumentum benyújtója Vejkey Imre, a bizottság KDNP-s elnöke. Érdemi változtatások nem lennének a diszkriminációs hatósági eljárásokban, csupán az alapvető jogok biztosához kerülne a feladatkör. "Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalába való beolvadással 2021. január 1-jén megszűnik, általános jogutódja az alapvető jogok biztosa." A tervezet értelmében a jövő év első napjától tehát az Egyenlő Bánásmód Hatóság nem járhat majd el sem diszkriminációs, sem közbeszerzési ügyekben. Az indoklás szerint "az egyenlő bánásmód követelményének még hatékonyabb érvényülését biztosító jogintézmény jön létre." A Telex megjegyzi, 
az idén 15 éves EBH számtalan ügyben lépett fel a diszkrimináció ellen, sokszor olyan hivatali – például közérdekű adatigénylési, vagy egyéb hatósági ügyekben tapasztalt – megkülönböztetések ellen is indított eljárásokat, amelyekkel vélhetően zavarták a Fidesz-KDNP hatalomgyakorlását.

21 lakó koronavírus-tesztje lett pozitív két Békásmegyeri idősotthonban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.09. 20:16
A békásmegyeri lakótelep
Fotó: Shutterstock
Várhatóan járványügyi megfigyelés alá kerül mindkét intézmény.
A Derűs Alkony Gondozóház 15 lakójának lett pozitív a koronavírustesztje

- közölte Facebook-oldalán a kerület polgármestere.

Kiss László tájékoztatása szerint az érintett idősotthon várhatóan járványügyi megfigyelés alá kerül. Jelezte, a korábban bevezetett protokoll szerint a gondozottak testhőmérsékletének és véroxigén-szintjének mérése naponta többször megtörténik, illetve az izolálták az érintetteket. A teszteket november harmadikán végezték, és a politikus elmondása szerint sem akkor, sem azóta egyetlen gondozott sem mutatja a betegség tüneteit. Békásmegyer másik intézményében is felütötte fejét a vírus: a Hatvany Lajos utcai nyugdíjasház lakóinak tesztelése szintén megtörtént november harmadikán. Ennek során 6 lakónak lett pozitív a koronavírustesztje, ketten mutatnak tüneteket. Hozzátette, több teszteredményre még várnak. Vélhetően ez az intézmény is járványügyi megfigyelés alá kerül. Az önkormányzat az őszi tömegrendezvényeket kivétel nélkül lemondta.