Bayer Zsolt;Bencsik András;Sajtóklub;amerikai elnökválasztás;

2020-11-09 22:20:19

Bayer Zsolt szerint Fehéroroszország tökéletes demokráciának tűnik Amerikához képest

A kormánytévé megmondóemberei felfedték az elnökválasztás eredménye mögött álló okokat.

Ezzel feladta vendégeinek a magas labdát, akik aztán Sorostól kezdve a választási csalásig mindennel magyarázták, miért nem Donald Trump nyert. 

 

Bencsik András szerint a magyarországi ellenzék éppen olyan "moslék módon" használta ki a világjárványt, mint Amerikában a demokraták. Úgy számolt, hogy 90 millió levélszavazatot "eszközöltek", ami állítása szerint a világtörténelem legnagyobb csalására ad lehetőséget. 

"Én nem vagyok hajlandó ezt a Biden nevű ipsét elnöknek nevezni, ugyanis nem nyert még." (Orbán Viktor már hivatalosan is gratulált neki - a szerk.)  

Utóbbit már Gajdics Ottó jegyezte meg. A kormányzati publicista vérfagyasztónak nevezte, hogy azok a "Soros-hálózatok", amelyek Magyarországon is jelen vannak, ott a maguk teljes működésükben voltak megfigyelhetők. Ebből pedig arra a következtetésre jutott, "nagyon-nagyon kell készülni 22'-re, mert itthon ugyanezt fogják csinálni."

A Mediaworks központi szerkesztőségének vezetője az amerikai sajtószabadság miatt aggódott. Néző László úgy vélekedett, a "demokraták Amerikája nem demokrácia, nem jogállam, nincs sajtó és véleményszabadság." Ezt a következtetést abból vonta le, hogy Trump beszédét több amerikai tévé is lekeverte, mivel az elnök nyilvánvaló hazugságokat terjesztett.   

Majd egy cinikus hangvételű, gúnyos megjegyzéssel zárta a gondolatát: szerinte időszerű lenne egy alapítvány létrehozása, amely az amerikai sajtószabadságot támogatja. 

Bayer Zsolt pedig egy egészen parádés eszmefuttatást vezetett elő, amelyet jobb, ha szó szerint idézünk:

"Ha belegondoltok, ez az az Amerika, amelyik vádlóan felemelte a mutatóujját és rámutatott Fehéroroszországra és Lukasenkára, hogy ott micsoda dolgok történnek. Lukasenka Fehérorszországa egy hibátlan pedigréjű, már-már tökéletes, svájci demokráciának tűnik a jelen állapotokhoz képest."

A kormánypublicista végül azzal zárta mondandóját, hogy el lehet képzelni, ha nincs ekkora "hír-és véleménydiktatúra", mint ami Amerikában és Nyugat-Európában van, akkor mekkorát nyerhetett volna Donald Trump.