Előfizetés

Merkely Béla: Már tüneteim is vannak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.19. 22:12

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
A megfertőződés elkerülésére szólított fel mindenkit a Semmelweis Egyetem rektora.
A családom tagjai közül többen is megfertőződtek az új típusú koronavírussal, és sajnos a hét elején az én PCR tesztem is pozitivitást mutatott, tegnap óta pedig már tüneteim is vannak – közölte Facebook-oldalán csütörtökön Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. A három napja karanténban lévő kardiológus orvos közölte, hogy ezen a napon megtartották a Semmelweis Egyetem rektori fórumát, ahol a hallgatóknak is beszámolhatott (online) a tapasztalatairól.
„Ez nem csupán egy nátha, de mégcsak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség, amelynek legyőzése teljes embert kíván. Ennek okán mindent meg kell tennünk, hogy elkerüljük a megfertőződést”

– figyelmeztetett Merkely Béla.

A Semmelweis Egyetem hétfőn jelentette be, hogy a szakember közeli hozzátartozója Covid-19 betegsége miatt karanténba vonult. Akkor azt írták, a professzor jól van, és otthonából látja el hivatali feladatait.

Most Süli János tárca nélküli miniszter került karanténba

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.19. 21:43
Süli János a parlamentben
Fotó: Béres Márton / Népszava
A paksi atomerőmű bővítéséért felelős kormánytag kontaktszeméllyé vált.
Sajnos egy közeli munkatársam elkapta a vírust, aminek következtében kontaktszeméllyé váltam és karanténba kerültem. Szerencsére az első tesztem negatív lett és tüneteim sincsenek – jelentette be Facebook-oldalán Süli János. A Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter hozzátette, a második tesztre holnap kerül sor, és ha az is negatív eredményt mutat, elhagyhatja a karantént. Mindenesetre bizakodó, és leszögezte: 
„Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy sok nehézséget és akadályt hárítottam már el mind a képviselői, mind a miniszteri munka útjából. A karanténnak sem engedek!”

A bejegyzés szerint további jó hír, hogy a feltehetőleg a meg nem nevezett kollégával találkozó Mittler István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója és Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár szintén negatív teszteket produkáltak.

Segített a mise és az imádság: Szijjártó Péter meggyógyult

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.19. 21:23
Szijjártó Péter ázsiai útján fertőződhetett meg
Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala
Tizenhét napig szenvedett a Covid-19-től a külgazdasági és külügyminiszter, aki csütörtökön két negatív teszttel „szabadult”.
"Vége. A keddi után negatív lett a mai tesztem is. Életem leghosszabb és legnehezebb tizenhét napján vagyok túl, de ma végre újra találkozhatok Szilvivel és a gyerekekkel" – közölte Facebook-oldalán Szijjártó Péter, hogy kigyógyult a koronavírus okozta Covid-19 betegségből.  Mint azt a kormánypárti politikus a 17., egyben utolsó „karanténnaplójában” írta, erőt adott neki az a nagyon sok szeretet, amit az elmúlt két és fél hétben kapott.
„Külön köszönöm azoknak, akik a szentmiséjüket vagy az imádságukat ajánlották fel a gyógyulásomért!”

– emelte ki Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszterről november 4-én érkezett a hír, hogy koronavírusos lett, amikor ázsiai útján Kambodzsából Thaiföldre érkezett. Még aznap hazarepült, családjától is elkülönítve karanténba vonult. A politikusnak később erősödtek a tünetei, de felesége és gyerekei Covid-tesztje negatív lett. A koronavírusról, amelyről korábban azt írta, hogy  „rendesen megrángatta”, most megjegyezte:
„Ez egy alattomos és sunyi vírus. Tiszta szívemből kívánom mindenkinek, hogy kerülje el! Vigyázzanak magukra!”