Előfizetés

Kamionnak ütközött egy kisteherautó az M43-ason (fotók)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.21. 10:48

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A balesetben a furgon sofőrje súlyosan megsérült, a mentők kórházba vitték.
A rendelkezésre álló adatok szerint két tehergépkocsi ütközött össze 2020. november 21-én 6 óra körül a sztráda államhatár felé vezető oldalának 54-es kilométerszelvényében - írja a police.hu.    A balesetben a furgon sofőrje súlyosan megsérült, a mentők kórházba vitték.  A járművekről lehulló szállítmány az úttestet teljes szélességben beterítette, ezért a rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Futtatójától mentették ki a fiatal nőt (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.21. 08:55

Fotó: police.hu
Egy gyanús sérülés vezette a VII. kerületi nyomozókat a párját prostitúcióra kényszerítő férfihez.
Gyanús kéztörés keltette fel az erzsébetvárosi nyomozók figyelmét: egy fiatal nő 2020. november 14-én ment be párja kísértében egy fővárosi kórházba, ahol az ellátó orvosnak azt állította, hogy takarítás közben elesett, és megütötte a karját. A vizsgálatok során kiderült, hogy a nőnek eltört a bal kézfeje. A rendőrök az esettel kapcsolatban olyan információhoz jutottak, hogy a nő sérüléseinek valós körülményeit eltitkolhatta az orvos elől, ezért november 18-án nyomozást rendeltek el - írja a police.hu.  A sérülés körülményeinek tisztázása közben a nyomozók látókörébe került a nő 37 éves élettársa N. Rafael, aki a gyanú szerint évek óta párja prostitúciós tevékenységéből tartotta fenn magát. A fiatal nő érzelmi kötődése miatt belement, hogy szexuális szolgáltatással eltartsa élettársát, azonban később már nem akarta párja kedvéért áruba bocsátani a testét. Ezt el is mondta neki, a férfi azonban nem hagyta, hogy egyetlen bevételforrása elapadjon, és megfenyegette a nőt. A nyomozás adatai szerint a férfi folyamatos lelki terrorban és megfigyelés alatt tartotta barátnőjét. A fenyegetései közt szerepelt, hogy eladja egy másik férfinek, édesanyját bántani fogja, de a nőt azzal is próbálta sarokba szorítani, hogy azt állította, 16 éves húgát fogja felhozni a fővárosba, és prostituáltat csinál belőle. N. Rafael meghatározta párjának, hogy mennyi pénzt kell keresnie egy nap, és a nőt többször meg is verte, míg november 14-én odáig fajult egy vita, hogy eltörte a kezét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály egységeivel november 19-én lakásán rajtaütöttek a 37 éves férfin. 
Az erzsébetvárosi rendőrök N. Rafaelt elfogását követően kapcsolati erőszak bűntett, kitartottság bűntett és prostitúció elősegítése bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozók a nőt lakhelyétől távol biztonságba helyezték.

Étolajjal vett revánsot a gyermekotthon intézményvezetőjén egy 17 éves lány

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.20. 18:25

Fotó: Shutterstock
A folyékony anyagot irodájának ajtaja elé, a lábtörlő alá öntötte, amivel nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat okozott.
A Kaposvári Járási Ügyészség vádirata szerint a már több éve az intézetben lakó vádlott azért haragudott az otthon vezetőjére, mert barátját egy másik gyermekotthonba helyeztette át. Így 2019 októberének végén – amely napon a fiút ténylegesen átszállították – félig megtöltött egy bögrét étolajjal, és azzal az intézményvezető irodájához ment. Majd fogta és beöntötte a lábtörlő alá, úgy, hogy áldozata ne vegye észre és elessen.  Számításai beváltak, ugyanis az érintett hamarosan rálépett a lábtörlőre, ami kicsúszott alóla, így ennek következtében az intézményvezető elesett. Szerencsére komolyabb baja nem lett, 8 napon belül gyógyuló zúzódásokkal megúszta a támadást. Mindez azonban közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértésnek számít.  Az ügyészség a vádlottal szemben fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztés büntetést indítványozott azzal, hogy annak végrehajtását a Fonyódi Járásbíróság próbaidőre függessze fel.
Az ominózus lábtörlő.