Orbán Viktor;migráns;vétó;jogállam;

2020-11-27 08:05:36

Orbán a rádióban: a brüsszeli jogállam egyenlő migránssimogatással, az EP-képviselők felelőtlenek

A magyar miniszterelnök szerint a vétópozíció betonszilárdságú, és csak az EU politikai akarata változhat, semmi más.

Rossz álláspontot képviselnek, felelőtlenek, és számos országot tesznek tönkre, ha összekeverik a politikát és a válságkezelést – üzente Orbán Viktor az Európai Parlament minden olyan képviselőjének, akik a jogállami működéshez kötnék a válságkezelő csomagot. A magyar miniszterelnök értelmezése szerint ugyanis a politika valami olyasmi, aminek semmi köze a mindennapi élet problémáihoz – és a kormányzáshoz

Éppen ezért Orbán deklarálta, hogy nem enged, mondván: a magyar és a lengyel pozíció betonszilárdságú, mindenki másé pusztán politikai akarat – így csakis azon lehet változtatni, semmi máson. Már csak azért is, mert a kormányfői interpretáció azt érzékeltette, hogy aki nem enged Magyarországnak és Lengyelországnak, az egész egyszerűen nem akar a vírusválság ellen fellépni.

Persze ebben nincs semmi csoda, hiszen a jogállam barátait Soros György mozgatja, akinek ideje lenne végleg hazamenni Amerikába. Hiszen nagyban neki köszönhető, hogy Brüsszel értelmezésében csak az az ország jogállam, amelyik beengedi a migránsokat. És ezzel a miniszterelnök a mentőcsomag ügyét rá is kötötte a menekültügyre – lényegében Magyarországtól most az EU azért sajnálja a pénzt, mert nem fogad be gonosz, a társadalmat bomlasztó erőket. (A műsorvezető kérdés formában kontrázott, miszerint az Európai Bizottság szomorú, hogy nem érkezik elég menekült.)