koronavírus;elhalálozás;Balázs Fecó;

2020-11-27 10:41:23

Meghalt Balázs Fecó

A 69 évesen elhunyt legendás zenész másfél hete került kórházba koronavírus-fertőzéssel.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott; a rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot– közölte a Blikkel a család nevében a Retro Rádió műsorvezetője Várkonyi Attila.

Mint írták, a 69 évesen elhunyt Balázs Ferenc temetéséről később intézkednek. A zenész hozzátartozói kérik, fájdalmukat és gyászukat tartsák tiszteletben.

Ahogy a Népszava is beszámolt arról korábban, a Retro Rádióban jelentette be Várkonyi Attila műsorvezető, hogy Balázs Fecó kórházban van, súlyos az állapota. A hírt a művész családjának engedélyével mondta el a rajongóknak, a hallgatóknak. 

„Ő is elkapta a vírust és jelenleg egy nagyon jól felszerelt intenzív osztályon fekszik. Fecó nincs túl jól...” – írta közösségi oldalán később Várkonyi Attila.

Balázs Fecó négy évvel ezelőtt életveszélyes állapotba került a szívritmus-zavara miatt. Ezt műtétek, hónapokig tartó lábadozás követte, de felépült a betegségből - írta akkor a Blikk.

A legendás zenész hosszú hónapok után augusztusban a raktárkoncert-sorozat keretében állt újra színpadra nagyzenekarral.