Előfizetés

A vétócsata közepén lemond EP-képviselőségéről Szájer József

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.29. 12:04
Szájer József az EP egyik plenáris ülésén
Fotó: Emilie Gomez / Európai Parlament
A fideszes politikus egyetért Orbánék Brüsszellel vívott „küzdelmével” de távozását saját „lelki megterhelésével” magyarázza.
Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője benyújtotta a lemondását európai parlamenti képviselői tisztségéről David Sassoli európai parlamenti elnöknél; a lemondás 2020. december 31-ével hatályos – erről maga a politikus tájékoztatta a Magyar Hírlap nevű kormánypárti napilapot. Mint kiemelte:
„Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.”

Szájer közleményének magyarázata szerint „egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést” jelent a számára. Márpedig – mint írja – akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcra kész állapotban kell lenniük. – Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként, ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni – írta Szájer József. Hozzáfűzte:
„a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen kíván folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. A konkrétumokról később ad tájékoztatást”.

A Vörösmarty tér helyett idén az inetrneten lesz karácsonyi vásár

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.29. 11:25
Az idén elmarad a forgatag
Fotó: Béres Márton / Népszava
A járvány miatt elmarad a megszokott belvárosi forgatag, viszont egy külön oldalon lehet majd böngészni és rendelni a kézműves ajándékokból.
Tovább él az ünnepi vásár: online platformra költöznek a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár kézművesei – közölte hivatalos oldalán a fővárosi önkormányzat fesztiválokat és vásárokat szervező turisztikai cége, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. Közölték: elindult a budapestikaracsony.hu weboldal, ahol online várják az érdeklődőket a hivatalos nevén Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár kiállítói. A kezdeményezésben összesen hat kategóriában, közel ötven alkotó vesz részt.
A portálon felhívják a figyelmet arra: a Magyar Kézműves Szövetség mestereiről, iparművészeiről és kézműveseiről, az alkotókról rövid leírással, fényképekkel és elérhetőséggel várják a látogatókat, hogy mindenki megtalálhassa a készítőt, és munkái között a számára megfelelő terméket, ajándékot.

Demeter Szilárd kirúgását várja a kormánytól Bajnai Gordon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.29. 10:53
Bajnai Gordon volt miniszterelnök
Fotó: Facebook/Bajnai Gordon
A volt kormányfő szerint, ha az állami tisztviselő ügyében nem lép Orbán Viktor, akkor ő helyette is szégyenkezni fog.
Amennyiben Demeter Szilárd meg hétfőn is az Ön kormányának tisztviselője, akkor az általa szombaton az Origónak adott „nyilatkozatot” (véleménycikket –a szerk.) nyilván mi magyarok, és az egész világ a magyar kormány álláspontjának tekinti majd – írta Bajnai Gordon Orbán Viktornak szánt „nyílt üzenetében” vasárnap a Facebookon. „Ha így lesz, én - sokakkal együtt - Ön helyett is szégyenkezni fogok hazám és a magyarok nevében. Ne legyen így.” Demeter Szilárd, hivatalos pozíciói szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának „a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős” miniszteri biztosa és a  Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.  Amint azt a Népszava is megírta, Demetert az említett „Európát Soros György gázkamrájának” nevező cikke miatt elítélte már a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), az izraeli nagykövetség, és felháborodásának adott hangot Vámos Miklós író is.
„Ha így lesz, én - sokakkal együtt - Ön helyett is szégyenkezni fogok hazám és a magyarok nevében. Ne legyen így.” – írta a volt kormányfő.  Demeter Szilárd, hivatalos pozíciói szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának „a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős” miniszteri biztosa és a  Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.  Amint azt a Népszava is megírta, Demetert az említett „Európát Soros György gázkamrájának” nevező cikke miatt elítélte már a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), az izraeli nagykövetség, és felháborodásának adott hangot Vámos Miklós író is.