Előfizetés

Istent támadja Gyurcsány Ferenc az MTVA szerint, a nők meg amúgy is csak beszélnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.30. 16:56

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az ún. „közmédia” ismét kimaxolja a pártatlan és független tájékoztatást.
Egy politikai bulvárlapra kezd emlékeztetni az állami média honlapja, miután címek tekintetében igen erősre sikeredett a hétfői felhozatal. Mint a 24.hu is kiszúrta, „Ha már úgyis folyton beszélnek – Nőuralom Biden kommunikációs csapatában” címmel számoltak be arról, hogy kizárólag nőkből áll majd Joe Biden megválasztott amerikai elnök kommunikációs csapata. Persze nem ez az egyetlen meghökkentő cím.
„Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány”

Ebben a cikkben valamiért egy 2013-as megszólalás apropóján érezte szükségét a műsor szerkesztője, hogy behívja a műsorába Rétvári Bence EMMI-államtitkárt. Természetesen nem a politikus mondta a címben szereplő állítást, ugyanakkor a cikkben ilyen remek mondatok olvashatók: „Gyurcsány Ferenc a nemzetbe, a politikusokba és a szabadságba vetett hit után Istent vette célba. Folytatódik a bukott miniszterelnök magyar emberek elleni hadjárata a teljes ellenzéki paletta támogatásával”.

Ismét találkozik Orbán és Morawiecki

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.11.30. 16:14

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Megvitatják a vétóügyet.
Egy héten belül immár másodszor egyeztet egymással személyesen Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök; az újabb munkaértekezletre hétfő este kerül sor Varsóban

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, megerősítve az erről szóló lengyel sajtóhíreket. Lengyelországi sajtóorgánumoknak Piotr Müller kormányszóvivő elmondta: a mai kétoldalú megbeszélés célja további intézkedések megvitatása az EU-s költségvetési tárgyalások és a soron következő uniós csúcstalálkozó kapcsán.
Mateusz Morawiecki lengyel (b) és Orbán Viktor magyar kormányfő tárgyal a Karmelita kolostorban
Fotó: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Napsütés és hószállingózás is jöhet kedden

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.30. 16:13

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerit kedden délkelet felől csökkenni kezd a köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése, hosszabb napos periódusra a Tiszántúlon számíthatunk, nyugatabbra haladva inkább csak rövid időre süthet ki a nap. Elvétve szállingózhat a hó. A déli, délkeleti szél az Alpokalja térségében megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, késő este -8 és -1 fok közé hűl le a hőmérséklet.