Előfizetés

Kommandósok fogták el a négyszeresen körözött férfit Szabadszálláson (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.30. 16:57
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy ismerőse házában bujkált.
A rendőrség közleményében az áll: a Rétsági Rendőrkapitányság jármű önkényes elvételének gyanúja miatt adott ki körözést az ellen a 27 éves férfi ellen, akit a kommandósok vasárnap 23 óra 15 perckor találtak meg Szabadszálláson, egy ismerőse házában. H. Tamást nem csak a rendőrök keresték: a Kecskeméti Járásbíróság lopás és csalás miatt körözte, illetve a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A férfit elfogását követően átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Letartóztatták a férfit, aki részegen lomokat gyújtogatott a VII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.30. 15:45

Fotó: police.hu
Hiába volt már dolga a hatóságokkal, nem bírta megállni, hogy ne élje ki a piromániáját.
Mint lapunk is megírta, szombat hajnalban több helyen csaptak fel lángok Erzsébetvárosban. A 26 éves Cs. Dávid kissé kapatos állapotban felgyújtott több lomtalanításra kihelyezett szemétkupacot. Szerencsére nem sérült meg senki és gyorsan elfogták a férfit, akit most a bíróság le is tartóztatott. Mint a Fővárosi Törvényszék tájékoztatásából kiderült, a tüzek közelében gépjárművek és lakóépületek is voltak, ezért cselekményével közvetlen veszélyhelyzetet idézett elő.
Azért kellett a legsúlyosabb kényszerintézkedést elrendelni, mivel a férfi hajléktalan, bizonytalan egzisztenciális körülmények között él, ráadásul büntetett előéletű.

A döntés végleges, így ha nem hosszabbítják meg a letartóztatást, akkor a karácsonyt és az óév utolsó napjait mindenképpen a rács mögött tölti Dávid.

Rettenetes kínokat éltek át az állatviadalokra kiképzett kutyák Nyíregyházán (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.30. 14:49

Fotó: police.hu
A törvényen kívüli mulatságnak a tekesek vetettek véget.
Még szombat reggel is ilyen küzdelmek voltak a város szélén, amikor a hatóságok lecsaptak a bandára. A művelethez a Terrorelhárítási Központ segítségét is igénybevették. Az állatok tartására, kiképzésére és harcoltatására kialakított épületet egy 46 éves helyi használta. A gyanú szerint ő szervezte és képezte ki az ebeket. Hogy nem egy alkalmi dologról volt szó csupán, azt a rendőrség tájékoztatása is jelezte: 
direkt erre a célra vásárolt, tenyésztett állatokat, úgy készítette fel őket a küzdelmekre, hogy szegény párák sokszor még azelőtt elpusztulhattak volna, hogy egyáltalán elkezdődött volna a kegyetlen játék.

Hasonszőrű haverjaival a Facebokon ismerkedett meg. Ők hasonlóképpen tartott kutyáikkal résztvevőként, vagy bíróként, nézőként vettek részt az egyes mérkőzéseken, amelyekre a nyomozás adatai szerint fogadásokat is kötöttek. A nyíregyházi nyomozók a rajtaütés helyszínéről előállítottak közül hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként. L. T. 46 éves nyíregyházi, B. B. 42 éves kótaji, G. Z. 43 éves dögei, B. N. 34 éves kisbágyi, valamint N. Zs. 45 éves és K. A. 24 éves erdőkertesi lakosokat tiltott állatviadal szervezése bűntett, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. 
Elvettek tőlük 25 kutyát is, őket biztonságba helyezték. Emellett lakat alá kerültek olyan eszközök is, amelyek az állatok harcra történő felkészítéséhez szolgáltak: futópadok, fecskendők, teljesítményfokozó szerek, gyógyszerkészítmények. Emellett pár adathordót is magukkal vittek, amelyeken a küzdelmekről készült felvételek voltak láthatóak.