Sajtóklub;Demeter Szilárd;Bencsik András;

2020-12-01 07:41:34

Bencsik András: Demeter Szilárd írása kifogástalan, semmi szerencsétlen nincsen benne

Lényegében piedesztálra emelte a kormánypárti publicisták keménymagja a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának írását.

Ugyan Bayer Zsoltot nélkülözniük kellett hétfő este a Hír TV Sajtóklub című műsorának nézőinek, de erős mondatokban így sem volt hiány. Természetesen téma volt a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának gázkamrázós írása is. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint Demeter Szilárd azt a bűnt követte el, hogy kimondta, bűnös nép vagyunk a Nyugat szemében, „mert ránk akarják ereszteni ezt a rettenetes migránstömeget”. Szerinte az írást túlérzékenységből kifogásolták a magyarországi zsidó szervezetek. Úgy gondolja, kár volt eltüntetnie a főigazgatónak az írást, mert talán túlzó volt a megfogalmazás, de teljesen igaza van. 

Óvodás színvonalúnak nevezte azt a vitát, hogy kihez szabad magunkat hasonlítani. „A zsidók szenvedéséhez nem hasonlíthatjuk magunkat, de reméljük, a bantu négerekhez vagy a kihalt gepidákhoz szabad.”

Szerinte az írás kifogástalan, „nem volt abban semmi  szerencsétlen fogalmazás, az úgy volt helyes, ahogy volt.” Egyúttal reményét fejezte ki, „hogy az a nagy fájdalom” ami ebben az írásban megfogalmazott, az nem teszi teszi tönkre a karrierjét. 

A Mediaworks központi szerkesztőségének vezetője kifejtette, ő maga nem fogalmazott volna olyan élesen, ahogy azt Demeter Szilárd tette. Néző László szerint a főigazgató talán nem mérte fel, milyen következményei lesznek az esszének, „egyébként az írásával túl sok baj nincsen, abban van igazság.” Kifogásolta, hogy amikor az összellenzék a borsodi időközi választáson Bíró László mögé állt, akkor a Mazsihisz néma maradt. 

A műsor résztvevői párhuzamot vontak Demeter Szilárd írása és a lapunkban korábban megjelent karikatúra között, amelyen Müller Cecília Jézus Krisztus keresztfájánál áll. Néző László szerint ha a baloldaliak és a liberálisok úgy gondolják, hogy lehet Krisztuson és Mohameden gúnyolódni, akkor lehessen a holokauszton is.