cenzúra;Orbán Viktor;MTI;nyílt levél;Tóth Bertalan;letiltás;

2020-12-04 17:40:09

Sérti az MTI-t a Kossuth Rádióra aggatott közszolgálati jelző, ezért letiltották az MSZP-társelnök Orbán Viktorhoz írt nyílt levelét

De kit sérthetett a levél lényege: „az álkeresztény erkölcs, amely a brüsszeli szexorgia helyszínén lógott az ereszcsatornán, droggal a hátizsákjában”?

Cenzúra! visszadobta a Magyar Távirati Iroda az MSZP társelnökének Orbán Viktorhoz írt nyílt levelét – írta az ellenzéki párt Facebook-bejegyzésében. 

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke olyan, a közéletet az elmúlt napokban különösen felkorbácsoló ügyekben fordult a politikában megszokott módon a miniszterelnökhöz, mint a lemondott fideszes EP-képviselő, Szájer József szex- és drogbotránya, a koronavírus-járvány okozta egészségügyi, szociális és gazdasági válság, és annak elégtelen kezelése.

Az állami hírügynökség, az MTI érdekes magyarázatából az nem derült ki, hogy milyen jó hírük, de ami még meglepőbb, miféle üzleti érdekük sérült volna. Az MSZP mindenesetre a Facebookon hozta nyilvánosságra az állami médiában gyakorlatilag zárttá tett nyílt levelet.

A dokumentumban Orbán Viktor szokásos interjúi sorából először a most pénteki bírálata olvasható:   

A miniszerelnök, a kormány eljárását, magatartását bíráló mondatok közzététele ugyancsak nem idegen egy ellenzéki párttól, és az sem, ha szembesíti ezzel őt. Mint azt Tóth Bertalan tette, így:

A nyílt levél záró mondataiban az MSZP társelnöke a felelősség kérdését feszegette, ám nem az MTI-ét, hanem Orbánét: