robbantás;Csepel;atlétikai stadion;

Csepeli toronyrobbantás: épülhet a kétszázmilliárdos atlétikai stadion

Az egykori Vituki-székház lebontásával megkezdődött a 2023-ra ígért méregdrága beruházás.

Robbantásos technológiával bontották le csütörtök délután a VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Központ egykori toronyházát Észak-Csepelen.

Az állami tulajdonú BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. szerint ezzel elindult a Budapesti Atlétikai Stadion építése, egyben „egy új, nyitott sport- és rekreációs közpark” megvalósítása.

A Népszava december elején számolt be arról, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokságra megépülő új stadion beruházása még el sem kezdődött, de annak „számlálója” már gyorsan közelít a kormány által idén októberben meghatározott 204 milliárd forintos bekerülési költségéhez.

A legújabb tervek szerint a fejlesztési területen a Rákóczi hídtól a Kvassay zsilipig, valamint az új Kábelhídon át egészen Észak-Csepelig új árvízi védmű, part menti gyalogos sétányok, kerékpáros utak, valamint hajóállomások is épülnek. Továbbá „a fejlesztéssel megvalósul továbbá a teljes pesti rakpart északi és déli területeinek gyalogos, kerékpáros és vízi összeköttetése egészen a Csepel-szigetig”.