Bártfai-Mager Andrea;vagyonnyilatkozat;

2020-12-14 12:37:10

Kifelejtette vagyonnyilatkozatából a több tízmilliót érő földeket a nemzeti vagyonért felelős miniszter

Bártfai-Mager Andrea tavaly nyáron lett két földterület tulajdonosa Szerencs közelében, de ezeket az ingatlanokat nem tüntette fel az idén februárban leadott vagyonbevallásában.

Az üzletben tulajdonostársa volt egy férfi, aki több szálon kötődik volt férjéhez, a jelenleg is körözés alatt álló Balogh Sándorhoz – írja a Hvg 360

Az összesen több mint harminchárom hektáros földeket – kevesebb mint egy év birtoklás után – mindketten eladták, több mint 40 millió forintért.

A tulajdoni lapok szerint Bártfai-Mager és a másik tulajdonos, Sz. Ádám tavaly nyáron, csere útján jutott hozzá az összesen több mint harminchárom hektáros mezőzombori legelőkhöz. Arról azonban nem tudni, hogy a miniszter milyen földjeit cserélhette el. „Sajnálatos módon figyelmetlenségemből adódóan adminisztratív hiba történt a 2020-as vagyonbevallásom elkészítésekor a földterületek vonatkozásában, mivel abban továbbra is a 2019-es vagyonbevallás adatai szerepelnek. Megkeresését követően – amint a hibára fény derült – vagyonbevallásom javítását azonnal kezdeményeztem” – írta a miniszter. 

Sz. Ádám neve korábban felmerült a Balogh Sándor elleni nyomozásban, ő a vállalkozó jelenlegi élettársának az unokaöccse, valamint Balogh több cégében is szerepet vállal. Amikor tavaly nyilvánosságra került, hogy Bártfai-Mager volt férjét milyen ügyekben körözik, a miniszter kiadott egy közleményt, amelyben kijelentette, hogy már húsz éve elváltak, és azóta semmilyen közös gazdasági vagy üzleti érdekeltségük nincs.