Szijjártó Péter;Deutsch Tamás;Néppárt;

2020-12-17 13:17:30

Hiszti, boszkorkányüldözés - Szijjártó megmagyarázta a Deutsch Tamás elleni néppárti eljárást

Felmerül ugyanakkor a kérdés, miért nem lép ki a Fidesz, ha ennyi baj van ezzel a pártcsaláddal?

Az állami hírügynökség arról ír, Szijjártó Péter azt is furcsának nevezte, hogy az EPP-frakció éppen az egyik legjobban teljesítő képviselőjétől von meg jogokat.

A tárcavezető egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésekre válaszolva azt mondta, ha a néppárt testvérpártjai a Fideszhez hasonló teljesítményt nyújtottak volna a legutóbbi európai parlamenti (EP-) választáson, akkor most sokkal erősebb csoportot alkotnának, és nem szorulnának a zöldek és a szocialisták támogatására, és nem kellene elvtelen kompromisszumokat kötve eltávolodni attól az értékrendtől, amelyet az EPP akkor képviselt, amikor Magyarország belépett az EU-ba.

Szijjártó Péter azt is közölte: ha a néppárti frakció minden képviselője úgy dolgozna, mint Deutsch Tamás, lehet, hogy jobb teljesítményt tudnának nyújtani az EP-ben.

"Általános megjegyzésként" arra hívta fel a figyelmet, hogy 

Szijjártó Péter szerint érdemes lenne egyenlő mércével mérni, és ha a kölcsönös tisztelet kultúrájának visszahozatala a cél, érdemes lenne ezt a tiszteletet megadni Magyarországnak is, amelynek kormányzati berendezkedése az emberek döntésén alapul.