Előfizetés

Mutatjuk az ötös lottó e heti nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2020.12.26. 20:01
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 52. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok:   11 (tizenegy) 14 (tizennégy) 22 (huszonkettő) 48 (negyvennyolc) 85 (nyolcvanöt) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 21 darab, nyereményük egyenként 2 067 730 forint; 3 találatos szelvény 2 289 darab, nyereményük egyenként 20 550 forint; 2 találatos szelvény 66 201 darab, nyereményük egyenként 1 860 forint; Joker: 858181 Az 1 darab Joker-telitalálatra 30 610 010 forint fizetnek.

Fagyos lesz a vasárnap reggel, délután kisebb havazás is lehet

MTI
Publikálás dátuma
2020.12.26. 18:08

Fotó: Shutterstock
A minimumok jellemzően mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakulnak, de északkeleten ennél is hidegebb lehet.
Vasárnap több helyen lehet kisebb havazás, hószállingózás, de emellett havas eső, keleten eső is eshet. Nem lesz vastag a hótakaró, de ha átmenetileg is, több helyen kifehéredik a táj - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán. Török László meteorológus elmondta: vasárnapra virradó éjszaka derült, fagyos lesz az idő, országszerte fagy várható. A minimumok jellemzően mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakulnak, de északkeleten ennél is hidegebb lehet. Vasárnap kezdetben napos idő lesz, majd dél felől megnövekszik a felhőzet és délután egy csapadékrendszer éri el az ország térségét. A Dunántúlon és északkeleten várható havas eső, havazás, a keleti országrészben eső valószínű. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak a csúcsértékek. A folytatásban változékony és enyhe lesz az idő. A hét elején erős, gyakran viharos lesz a szél, de erősödik a nappali felmelegedés és a fagyok is megszűnnek. A hét második felében mérséklődik a légmozgás, de ezzel együtt ismét elkezd lehűlni a levegő. A jövő héten többször várható eső, zápor - mondta a meteorológus.

Néhol már havazhat karácsony utolsó napján

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.25. 14:10

Fotó: Varga György /
Viharos széllökésekre is készülhetünk.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint december 26-án, szombaton északnyugat felől tovább szakadozik, gomolyosodik, csökken a felhőzet, egyre többfelé, legkésőbb délkeleten süt ki a nap. Reggel, délelőtt délen és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás, hózápor lehet, délután már sehol sem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.
Vasárnap a jobbára derült, illetve gyengén felhős éjszakát, reggelt követően az ország nagy részén napközben dél, délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon szórványosan, a Dunától keletre több helyen számítani lehet csapadékra: kezdetben inkább hó, havas eső valószínű, később egyre nagyobb területen várható eső, néhol ónos eső is. A keleti, északkeleti szél az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.